DECRET 286/1999, de 26 d'octubre, pel qual es regula l'autorització de les empreses de venda a distància i la inscripció en el registre corresponent.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

286/1999, de 26 d’octubre, pel qual es regula l’autorització de les empreses de venda a distància i la inscripció en el registre corresponent.

D’acord amb el que estableixen tant l’article 38 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d’ordenació del comerç minorista, com els reals decrets 1133/1997, d’11 de juliol, i 1976/1998, de 18 de setembre, del Ministeri d’Economia i Hisenda, cal que a Catalunya es creïn els mecanismes adients per autoritzar l’exercici de l’activitat de les empreses de venda a distància amb domicili social a Catalunya, i, a la vegada, que puguin formalitzar la seva inscripció en el registre central de la Direcció General de Comerç Interior del Ministeri d’Economia i Hisenda.

Del ventall de possibilitats que permet el vigent marc normatiu s’ha optat pel menys gravós per a les empreses afectades, és a dir, no constituir un registre autonòmic paral·lel sinó un simple mecanisme de fiscalització i convalidació de la documentació que les empreses han d’aportar per a la seva inscripció en el registre del Ministeri d’Economia i Hisenda, sistema que a la vegada permetrà disposar d’una base de dades amb informació permanent de les empreses amb seu a Catalunya, sens perjudici que la informació respecte a les altres empreses, amb seu a altres comunitats autònomes, inscrites al registre sigui accessible en els termes previstos als reals decrets esmentats.

Aquest sistema permetrà, d’acord amb les competències que sobre aquesta matèria corresponen a la Generalitat de Catalunya, intervenir i resoldre les sol·licituds d’inscripció d’empreses amb seu social a Catalunya.

La sol·licitud l’hauran de presentar, amb caràcter previ a l’exercici de l’activitat, totes les empreses amb seu social a Catalunya, encara que només es trametran al registre central per a la seva inscripció les que la seva activitat abasti més d’una comunitat autònoma, d’acord amb el que preveu l’article 2.a) del Real decret 1133/1997, d’11 de juliol, modificat pel Real decret 1976/1998, de 18 de setembre.

Per això, en ús de les facultats que tinc conferides, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d’Indústria, Comerç i Turisme i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Àmbit d’aplicació

La present disposició afecta les empreses amb domicili social a Catalunya que ofereixin productes i en facilitin l’adquisició d’acord...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR