DECRET 143/2005, de 12 de juliol, de creació de l'Observatori de Seguretat Viària de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Emisore. a. de Jocs i Apostes de la Generalitat
Rango de LeyDecret

DECRET 143/2005, de 12 de juliol, de creació de l'Observatori de Seguretat Viària de Catalunya.

La Llei 14/1997, de 24 de desembre, de creació del Servei Català de Trànsit, estableix a l'article 2.4.j) que correspon al Servei Català de Trànsit la funció d'impulsar l'elaboració, cada tres anys, del Pla de Seguretat Viària i els programes inclosos en aquest Pla, els quals han de ser aprovats pel Govern.

El Pla de Seguretat Viària 2005-2007, aprovat pel Govern de la Generalitat en la sessió del dia 28 de desembre de 2004, estableix com una de les finalitats, per a la seva gestió i execució, assegurar el compliment dels objectius i l'avaluació contínua del Pla. En aquest sentit, el Pla de Seguretat Viària esmentat, preveu la creació de l'Observatori de Seguretat Viària com a eina de suport al seguiment i a l'avaluació contínua del Pla. A més, ha de nodrir dades sobre l'accidentalitat, la mortalitat i la morbiditat, així com realitzar estudis estadístics de seguretat viària.

En el Pla també es concreten els agents implicats, que són, a més del propi Departament d'Interior, per mitjà del Servei Català de Trànsit, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament de Salut.

D'acord amb el que s'ha exposat, es crea mitjançant aquest Decret l'Observatori de Seguretat Viària de Catalunya que fixa, entre d'altres, la composició i funcionament d'aquest òrgan col·legiat.

En virtut de tot això, de conformitat amb el que preveu l'article 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera d'Interior i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de l'Observatori de Seguretat Viària de Catalunya

Es crea l'Observatori de Seguretat Viària de Catalunya, adscrit al Departament d'Interior mitjançant el Servei Català de Trànsit.

Article 2

Funcions

L'Observatori de Seguretat Viària de Catalunya té les funcions següents:

  1. Efectuar el seguiment i l'avaluació contínua dels objectius i les accions previstos al Pla de Seguretat Viària i de la implementació de les polítiques adreçades a la seguretat viària.

  2. Recollir i divulgar les dades estadístiques relacionades amb la seguretat viària.

  3. Divulgar els informes tècnics relatius a la seguretat viària.

  4. Impulsar des de tots els àmbits el debat social sobre les polítiques de seguretat viària.

  5. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR