DECRET 162/2018, de 17 de juliol, de modificació del Decret 48/2003, de 20 de febrer, pel qual s'aprova l'Estatut de l'Agència Catalana de Protecció de Dades.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Polítiques Digitals i Administració Pública
Rango de LeyDecret

L'article 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

La disposició transitòria primera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, disposa que les referències que en l'ordenament jurídic es fan a l'Agència Catalana de Protecció de Dades s'han d'entendre fetes a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

L'article 99.2 del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades), disposa que el Reglament serà aplicable a partir del 25 de maig de 2018.

El considerant núm. 89 del Reglament assenyala que la Directiva 95/46/CE va establir l'obligació general de notificar el tractament de dades personals a les autoritats de control i que aquesta obligació de notificació, tot i que va implicar càrregues administratives i financeres, no va contribuir en tots els casos a millorar la protecció de les dades personals.

En aquest sentit, assenyala que aquestes obligacions generals de notificació indiscriminada s'han d'eliminar i substituir per procediments i mecanismes eficaços centrats en els tipus d'operacions de tractament que, per la seva naturalesa, abast, context i finalitat, puguin comportar un alt risc per als drets i les llibertats de les persones físiques.

Per tant, la plena aplicabilitat del Reglament comporta que els responsables dels fitxers ja no han de notificar els fitxers de dades personals a l'autoritat de control en matèria de protecció de dades i, consegüentment, les autoritats de control ja no han de portar un registre d'aquests fitxers. Per aquest motiu, a partir del 25 de maig de 2018 l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ja no ha d'exercir cap de les funcions que té assignades el Registre de Protecció de Dades de Catalunya.

Les anteriors previsions incideixen en les funcions que té atribuïdes el director o directora de l'entitat, descrites a l'article 15 de l'Estatut de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, aprovat pel Decret 48/2003, de 20 de febrer; en l'estructura de l'entitat mateixa, definida a l'article 16 de l'Estatut, i també en l'existència de l'Àrea del Registre de Protecció de Dades, regulada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR