ORDRE AAR/190/2008, de 29 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al foment de sistemes de producció de races ramaderes autòctones en règim extensiu, i es convoquen les corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/190/2008, de 29 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al foment de sistemes de producció de races ramaderes autòctones en règim extensiu, i es convoquen les corresponents a l'any 2008.

L'aposta per una producció agrària respectuosa amb el medi ambient i la utilització dels recursos naturals fan necessari estimular la resposta del sector productor per aconseguir una millora racial de la cabana ramadera mitjançant el foment de races autòctones i sistemes extensius de producció sota paràmetres de respecte a l'entorn natural i al benestar animal.

Per aconseguir això, cal impulsar sistemes de producció ramadera que utilitzin racionalment els recursos naturals disponibles al terreny amb la finalitat d'obtenir productes agroalimentaris de qualitat, en els sectors de bestiar boví, oví, caprí, porcí, equí i avicultura de carn i de posta.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les facultats que em confereix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment de sistemes de producció de races ramaderes autòctones en règim extensiu, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocar els ajuts corresponents per a les actuacions realitzades durant l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

3.1 El termini de presentació de les sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 31 de maig de 2008, inclòs.

3.2 Les subvencions que estableix aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG03 D/782000114/6121 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2008, per un import de 100.000 euros.

3.3 L'òrgan competent per a la tramitació del procediment és el Servei de Producció Ramadera de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia.

3.4 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent serà el director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia.

3.5 La Comissió de valoració serà l'òrgan col·legiat per a la valoració de les sol·licituds presentades en aquesta convocatòria.

3.6 La Comissió de valoració estarà formada pel subdirector o la subdirectora general de Gestió d'Acció Rural, el subdirector o la subdirectora general de Ramaderia i el/la cap del Servei de Producció Ramadera.

3.7 El termini màxim per emetre i notificar la resolució per escrit a la persona sol·licitant és de cinc mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució expressa, s'ha d'entendre que la sol·licitud ha estat desestimada.

3.8 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureix el termini per resoldre i notificar que estableix l'apartat setè d'aquest article.

3.9 Les subvencions atorgades es publicaran al web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm fent ús dels mitjans electrònics establerts i s'exposaran al tauler d'anuncis dels serveis territorials del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. En el supòsit de subvenció d'un import superior a 3.000 euros es publicaran, a més, al DOGC.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 29 d'abril de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte de les subvencions

L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment dels ajuts per fomentar els sistemes de producció de races ramaderes autòctones compatibles amb els recursos naturals disponibles, mitjançant la seva utilització racional, per obtenir productes de qualitat i la millora de la cabana ramadera.

.2 Persones beneficiàries i requisits

2.1 Poden ser beneficiàries d'aquestes subvencions les persones físiques o jurídiques, que siguin titulars d'explotacions ramaderes ubicades a Catalunya.

2.2 Les persones beneficiàries han de complir els requisits següents:

  1. Aplicar en les seves explotacions ramaderes un sistema de gestió que prevegi les funcions productives, mediambientals i socials de la ramaderia, així com el benestar dels animals, d'acord amb el que estableix l'annex 2 d'aquesta disposició.

  2. Complir amb les guies de pràctiques correctes d'higiene establertes per a cada sector productor ramader en l'àmbit comunitari, d'acord amb el que estableix el Reglament CE 853/2004, del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril, pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal. En defecte de pràctiques que estiguin especificades en normes comunitàries, seran d'aplicació les guies de pràctiques correctes d'higiene establertes a Catalunya.

  3. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària, i socials amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, així com no tenir deutes de cap tipus amb la Generalitat de Catalunya. El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural podrà realitzar les comprovacions corresponents en qualsevol moment.

  4. Presentar un programa de gestió de l'explotació que inclourà com a mínim el que preveu l'apartat 6.2.f) d'aquestes bases reguladores. Aquest programa haurà de justificar la seva viabilitat econòmica.

  5. Tenir bestiar reproductor que pertanyi a races autòctones i disposar de superfície territorial suficient generadora dels recursos naturals necessaris per a la producció ramadera que s'hi destina.

    .3 Actuacions subvencionables

    3.1 Seran subvencionables les actuacions de les explotacions ramaderes que contin amb animals reproductors que pertanyin a races autòctones, que estiguin orientades a la consecució d'una producció ramadera que:

  6. Tendeixi a la millora del medi ambient i l'entorn natural.

  7. Tendeixi a la millora de la raça ramadera autòctona explotada.

  8. Es realitzi en adequades condicions d'higiene i benestar animal.

  9. Garanteixi una sanitat animal adequada i una alimentació del bestiar fonamentada en recursos naturals.

    3.2 El compliment de la legislació bàsica en matèria de medi ambient, sanitat, benestar i identificació animal no serà, en cap cas, subvencionable.

    .4 Tipus i quantia de les subvencions

    4.1 La quantia màxima destinada a aquests ajuts i l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar són les que es determinen a la convocatòria.

    4.2 L'ajut té el caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses derivades de les actuacions que preveu l'apartat 3.1 d'aquestes bases reguladores.

    4.3 La quantia dels ajuts previstos en aquestes bases reguladores seran de 100 euros per unitats de bestiar major (UBM) d'animal reproductor reconegut que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR