DECRET 9/2009, de 27 de gener, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'Argentina.

Fecha de Entrada en Vigor 4 de Febrero de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

9/2009, de 27 de gener, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'Argentina.

Mitjançant el Decret 42/2008, de 4 de març, es regula la coordinació executiva de l'acció exterior del Govern de la Generalitat, tot preveient, entre d'altres, les previsions organitzatives de les oficines de la Generalitat a l'exterior, d'acord amb el contingut de l'article 194 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya. En aquest context s'ha de ressaltar que el nou marc estatutari suposa un salt qualitatiu respecte de la regulació continguda en el Decret 156/2003, de 10 de juny, ja derogat, de regulació de les oficines de la Generalitat a l'Exterior.

D'acord, doncs, amb el nou marc legal que deriva de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i de la regulació de caràcter organitzatiu que deriva del decret esmentat, aquest Decret crea la Delegació del Govern de la Generalitat a l'Argentina i se la dota de l'estructura necessària per al seu funcionament, preveient però que aquesta s'implementarà progressivament d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.

La disposició addicional primera de la Llei 17/2007, de 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres, modificada per la Llei 16/2008, de 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres, faculta el Govern per establir que les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior ja creades o que aquest pugui crear, i regulades per l'article 194 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, tinguin règim d'autonomia econòmica o financera. El règim jurídic per regular la gestió de les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior es determinarà mitjançant un decret del Govern.

D'acord amb la normativa esmentada, amb aquest Decret es dota la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'Argentina d'un règim de gestió econòmica desconcentrada.

L'article 5.2 del Decret 42/2008, de 4 de març, pel qual es regula la coordinació executiva de l'acció exterior del Govern de la Generalitat, estableix que les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior es creen per decret del govern i orgànicament s'adscriuen al Departament de la Vicepresidència mitjançant la Secretaria d'Afers Exteriors.

Tanmateix, mitjançant el Decret 255/2008, de 23 de desembre, pel qual es crea el Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació del Departament de la Vicepresidència, la persona titular del qual adopta la denominació de viceconseller/a, se suprimeix la Secretaria d'Afers Exteriors, alhora que les seves competències i estructura s'adscriuen al Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació.

Sobre la base d'aquesta normativa, es creen diverses delegacions amb els decrets següents: Decret 49/2008, d'11 de març, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a França; Decret 50/2008, d'11 de març, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit, mitjançant Decret 51/2008, d'11 de març, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Alemanya, i mitjançant el Decret 179/2008, de 9 de setembre, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units d'Amèrica.

Atès que la seva disposició transitòria disposa que per decret del Govern s'establirà l'organització, estructura, funcionament, els règims jurídic, economicofinancer, pressupostari i el retributiu singular d'indemnitzacions del personal adscrit, així com el rang orgànic o assimilació orgànica de les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, i que fins que no s'aprovi el decret esmentat les delegacions del Govern es regiran pel que determinin les respectives normes de creació, les disposicions contingudes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR