DECRET 155/1993, d'1 de juny, d'actualització del Programa de salut escolar.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Amb els decrets de 17 de març de 1980 (DOGC núm. 56, de 16.4.1980) i 169/1980, de 3 d'octubre (DOGC núm. 68, de 8.10.1980), es va posar en marxa a Catalunya el Programa de salut escolar, amb l'objectiu de promoure i de protegir la salut infantil.

L'experiència assolida en aquests 13 anys d'execució del Programa, juntament amb l'avaluació a què ha estat sotmès, han posat de manifest una notòria millora del nivell de la salut escolar. Tanmateix, com que s'han evidenciat noves necessitats de salut en el desenvolupament del Programa esmentat, es creu necessari potenciar determinats aspectes de medicina preventiva i de promoció de la salut, tenint en compte la idoneïtat del marc escolar per crear actituds i hàbits propis d'un comportament saludable.

D'altra banda, el nou model d'ordenació sanitària a Catalunya aprovat per la Llei 15/1990, de 9 de juliol, obliga a adequar les prescripcions del Programa de salut escolar a la redistribució de funcions que s'estableixen entre el Servei Català de la Salut i el Departament de Sanitat i Seguretat Social en matèria de salut pública.

Per tot això, a l'empara del que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

El Programa de salut escolar, creat pel Decret de 17 de març de 1980 i adscrit a la Direcció General de Salut Pública del Departament de Sanitat i Seguretat Social, s'actualitza d'acord amb les previsions contingudes en aquest Decret.

Article 2

L'objectiu d'aquest Programa és la millora de la salut infantil a Catalunya, mitjançant les tasques de prevenció i de promoció de la salut que desenvolupi el personal sanitari dins l'àmbit dels centres docents.

Article 3

3.1 Les determinacions del Programa de salut escolar són de compliment obligatori en tots els centres docents públics i privats que imparteixin ensenyaments de règim general i escolaritzin alumnes compresos entre els 3 i els 16 anys d'edat. 3.2 Els pares o responsables legals de l'alumne, els metges, els personal docent i la resta de personal que realitzi habitualment activitats en els centres docents esmentats han de col·laborar activament, cadascun d'ells dins l'àmbit de la seva responsabilitat, en la correcta aplicació del Programa.

Article 4

4.1 La planificació i l'avaluació del Programa de salut escolar corresponen a la Direcció General de Salut Pública del Departament de Sanitat i Seguretat Social, i el seu seguiment i control a les regions sanitàries del Servei Català de la Salut, cadascuna en l'àmbit territorial corresponent, amb el suport dels òrgans competents del Departament d'Ensenyament, si escau. 4.2 Els ajuntaments, dins del seu àmbit territorial, són els responsables de l'execució del Programa de salut escolar, en els termes que s'estableixen en el present Decret. 4.3 Correspon als consells comarcals, en el seu àmbit territorial, la coordinació de les tasques desenvolupades pels ajuntaments en execució d'aquest Programa. També poden, per delegació o per conveni, executar el Programa de salut escolar, d'acord amb els criteris que s'estableixen a l'article 5, quan les necessitats o les característiques de la comarca ho aconsellin.

Article 5

5.1 L'execució del Programa de salut escolar als centres docents públics i als privats concertats correspon als ajuntaments mitjançant els professionals dels cossos de funcionaris al servei de la sanitat local o bé a través del personal contractat específicament per a la realització d'aquestes tasques, si escau. 5.2 L'execució del Programa als centres docents privats sostinguts parcialment amb fons públics correspon als serveis mèdico-escolars de cada centre, si bé es podran establir acords amb l'ajuntament respectiu per tal que siguin els professionals dels cossos de funcionaris al servei de la sanitat local o el personal sanitari contractat per la mateixa corporació local els qui realitzin les activitats del Programa. 5.3 L'execució del Programa a la resta de centres docents privats correspon als serveis mèdico-escolars de cada centre, a càrrec del mateix centre. 5.4 En tots els supòsits anteriors correspon a l'ajuntament respectiu la supervisió de l'execució...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR