DECRET 270/1989, de 10 de novembre, de creació de la Direcció General de Serveis de Telecomunicació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Decret 279/1984, de 6 de setembre, de reestructuració del Departament de la Presidència, assigna l'exercici de les competències que atorga l'Estatut d'Autonomia en matèria de ràdio i relevisió al Servei de Règim Jurídic de RTV, i el Decret 374/1984, de 17 de desembre, en canvia la denominació per la de Gabinet de Radiodifusió i Televisió, adscrit al Departament de la Presidència.

El Decret 200/1986, de 4 de juliol, va crear, dins el Gabinet de Radiodifusió i Televisió, el Registre d'empreses radiodifusores de Catalunya i el Registre de professionals instal·ladors d'antenes col·lectives i de sistemes de televisió en circuit tancat.

D'acord amb les previsions de l'article 149.1.27 de la Constitució i l'article 16.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat, en el marc de les normes bàsiques de l'Estat, el desplegament legislatiu i l'execució del règim de radiodifusió i televisió en els termes que estableix l'esmentat article 16.1 de l'Estatut.

L'aplicació del Pla tècnic nacional de la radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència comporta un increment important de l'ocupació de l'espectre radioelèctric a Catalunya. La Llei 31/1987, de 19 de desembre, d'ordenació de les telecomunicacions ofereix el marc legal per al desplegament i l'organització dels serveis de telecomunicació. L'atribució de competències esmentada comporta, per si mateixa, un increment de funcions extens i amb substantivitat pròpia que requereix com a base una estructura organitzativa d'abast més ampli. Resta igualment palesa la necessitat de poder planificar i organitzar amb operativitat màxima un sistema d'infrastructures i de prestació de serveis en matèria de telecomunicació per a ús propi i intern de la Generalitat, d'acord amb les previsions i possibilitats ja esmentades.

En virtut de tot això, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea la Direcció General de Serveis de Telecomunicació adscrita al Departament de la Presidència. Corresponen a la Direcció General de Serveis de Telecomunicació les funcions següents: L'exercici de les funcions inherents a les previsions de competències de l'article 16.1 de l'Estatut d'Autonomia pel que fa referència a la radiodifusió sonora i a la televisió. La planificació, la supervisió i la coordinació dels mitjans i les activitats adequats per satisfer les necessitats de tractament de les solucions que en matèria de telecomunicació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR