DECRET 316/2006, de 25 de juliol, de creació de l'Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

316/2006, de 25 de juliol, de creació de l'Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya.

Mitjançant aquest Decret es crea l'Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya i se'n determinen les funcions, la composició i el funcionament.

L'article 30 de la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola, estableix que corresponen a l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) les funcions d'anàlisi per a l'orientació i la millora productiva de la qualitat en matèria de viticultura i enologia, així com el foment de la qualitat dels productes vitivinícoles.

En virtut de tot això, de conformitat amb el que preveuen els articles 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de l'Observatori de la vinya, el vi i el cava

1.1 Es crea l'Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya.

1.2 L'Observatori de la vinya, el vi i el cava s'adscriu orgànicament a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries, amb dependència funcional de la Direcció General esmentada i de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

1.3 L'Observatori de la vinya, el vi i el cava té la seva seu a les dependències de l'INCAVI.

Article 2

Funcions

2.1 L'Observatori de la vinya, el vi i el cava té les funcions següents:

  1. Recollir dades tècniques i econòmiques de les explotacions del raïm i l'elaboració del vi i el cava.

  2. Analitzar la situació del sector i les diferents problemàtiques que l'afecten.

  3. Elaborar sistemes i metodologies per a l'obtenció d'informació directa de les explotacions.

  4. Subministrar a la Mesa sectorial de la vinya i el vi informació sobre la situació estructural i conjuntural del sector, fonamentada, entre d'altres, en els preus pagats i percebuts pels/per les productors/es, en la gestió tècnica i econòmica dels costos de la producció del raïm, del vi i del cava i en la situació d'oferta i demanda dels productes vitivinícoles en el mercat.

  5. Col·laborar amb la Mesa sectorial de la vinya i el vi i amb els diversos serveis de l'INCAVI i del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en el desenvolupament de les funcions que tenen atribuïdes en l'àmbit de la producció agrària i per fer el seguiment de la informació generada per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR