DECRET 316/2006, de 25 de juliol, de creació de l'Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya.
Sección | Disposicions Generals |
Emisor | Departamento de Agricultura, Ganadería y Pesca |
Rango de Ley | Decret |
DECRET
316/2006, de 25 de juliol, de creació de l'Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya.
Mitjançant aquest Decret es crea l'Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya i se'n determinen les funcions, la composició i el funcionament.
L'article 30 de la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola, estableix que corresponen a l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) les funcions d'anàlisi per a l'orientació i la millora productiva de la qualitat en matèria de viticultura i enologia, així com el foment de la qualitat dels productes vitivinícoles.
En virtut de tot això, de conformitat amb el que preveuen els articles 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,
Decreto:
Creació de l'Observatori de la vinya, el vi i el cava
1.1 Es crea l'Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya.
1.2 L'Observatori de la vinya, el vi i el cava s'adscriu orgànicament a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries, amb dependència funcional de la Direcció General esmentada i de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
1.3 L'Observatori de la vinya, el vi i el cava té la seva seu a les dependències de l'INCAVI.
Funcions
2.1 L'Observatori de la vinya, el vi i el cava té les funcions següents:
-
Recollir dades tècniques i econòmiques de les explotacions del raïm i l'elaboració del vi i el cava.
-
Analitzar la situació del sector i les diferents problemàtiques que l'afecten.
-
Elaborar sistemes i metodologies per a l'obtenció d'informació directa de les explotacions.
-
Subministrar a la Mesa sectorial de la vinya i el vi informació sobre la situació estructural i conjuntural del sector, fonamentada, entre d'altres, en els preus pagats i percebuts pels/per les productors/es, en la gestió tècnica i econòmica dels costos de la producció del raïm, del vi i del cava i en la situació d'oferta i demanda dels productes vitivinícoles en el mercat.
-
Col·laborar amb la Mesa sectorial de la vinya i el vi i amb els diversos serveis de l'INCAVI i del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en el desenvolupament de les funcions que tenen atribuïdes en l'àmbit de la producció agrària i per fer el seguiment de la informació generada per...
Para continuar leyendo
Solicita tu prueba