DECRET 333/2002, de 19 de novembre, de modificació d'altres decrets en matèria d'obligatorietat de contractació de determinades cobertures d'assegurances.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 333/2002, de 19 de novembre, de modificació d'altres decrets en matèria d'obligatorietat de contractació de determinades cobertures d'assegurances.

El risc derivat de determinades activitats de la vida quotidiana obliga sovint al legislador a publicar normes sobre assegurances de contractació obligatòria que poden afectar la ciutadania i les empreses i en aquestes normes a vegades no s'aconsegueix plasmar de forma coherent quin ha de ser l'objecte de cobertura, qui ha de ser la persona prenedora de l'assegurança, a qui s'ha d'assegurar i quins han de ser els límits mínims a cobrir per sinistre.

Davant la problemàtica que pot suposar donar compliment als esmentats imperatius legals no sempre coherents i en alguns casos de difícil o pràcticament impossible compliment, s'ha procedit a donar nova redacció a algunes normatives de la Generalitat de Catalunya que fan referència a la contractació d'assegurances.

Per tot això, a proposta conjunta del conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, dels consellers de Justícia i Interior, d'Economia i Finances, d'Ensenyament, de Cultura, d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, de Benestar i Família, d'acord amb el dictamen preceptiu emès per la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'apartat 1 de l'article 7 del Decret 337/2000, de 24 d'octubre, de regulació de les activitats en el temps lliure en les quals participen menors de 18 anys el qual queda redactat de la manera següent:

"7.1 Per poder realitzar qualsevol d'aquestes activitats, l'entitat promotora haurà de contractar una cobertura d'accidents personals que cobreixi, a més de les despeses de curació, un capital mínim de 3.005,06 euros per mort (en cas de ser menor de 14 anys es destinaran a cobrir despeses per sepeli) i un capital mínim de 6.010,12 euros per invalidesa per accident.

La Generalitat de Catalunya podrà actualitzar anualment els límits anteriors mitjançant Decret.

Article 2

Es modifica l'apartat 2 de l'article 7 del Decret 337/2000, de 24 d'octubre, de regulació de les activitats en el temps lliure en les quals participen menors de 18 anys el qual queda redactat de la manera següent:

"7.2 L'entitat promotora té l'obligació de contractar una assegurança de responsabilitat civil per cobrir els riscs derivats del desenvolupament de les activitats de temps lliure, amb uns límits mínims de 150.253,03 euros per víctima i 601.012,10 euros per sinistre.

La Generalitat de Catalunya podrà actualitzar anualment els límits dels apartats anteriors mitjançant Decret.

Article 3

Se suprimeix l'apartat 3 de l'article 7 del Decret 337/2000, de 24 d'octubre, de regulació de les activitats en el temps lliure en les quals participen menors de 18 anys.

Article 4

Es modifica la lletra f) del punt 1 de l'article 21 del Decret 27/2001, de 23 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de les associacions del voluntariat de protecció civil de Catalunya que queda redactat de la manera següent:

"21.1.f) Tenir la condició de persona assegurada en la pòlissa d'assegurances d'accidents personals, que cobreixi, a més de les despeses de curació, uns capitals mínims de 3.005,06 euros en cas de mort i de 6.010,12 euros en cas d'invalidesa, com a conseqüència d'un accident ocorregut durant el desenvolupament de l'activitat de voluntariat on participi.

La Generalitat de Catalunya podrà actualitzar anualment els límits anteriors mitjançant Decret.

Article 5

Es modifica la lletra g) del punt 1 de l'article 21 del Decret 27/2001, de 23 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de les associacions del voluntariat de protecció civil de Catalunya que queda redactat de la manera següent:

"21.1.g) Tenir la condició de persona assegurada en la pòlissa d'assegurances de responsabilitat civil personal derivada de l'activitat de voluntari, amb uns límits mínims de 150.253,03 euros per sinistre.

La Generalitat de Catalunya podrà actualitzar anualment els límits anteriors mitjançant Decret.

Article 6

Es modifica l'apartat 2 de l'article 21 del Decret 27/2001, de 23 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de les associacions del voluntariat de protecció civil de Catalunya que queda redactat de la manera següent:

"21.2 La persona prenedora...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR