DECRET 397/2004, de 5 d'octubre, pel qual es denega el canvi de nom del municipi de Josa i Tuixén pel de Josa i Tuixent.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 397/2004, de 5 d'octubre, pel qual es denega el canvi de nom del municipi de Josa i Tuixén pel de Josa i Tuixent.

El dia 24 de gener de 2003, el Ple de l'Ajuntament de Josa i Tuixén va acordar iniciar un expedient de canvi de nom del municipi de Josa i Tuixén pel de Josa i Tuixent. Aquest canvi de denominació es va fonamentar en l'existència de consens en l'ús social de la forma gràfica Tuixent.

L'acord va ser sotmès a informació pública mitjançant la seva publicació al DOGC, al BOP de Lleida i al tauler d'anuncis de la corporació durant un període de 30 dies, sense que es presentés cap al·legació dins aquest tràmit.

L'Institut d'Estudis Catalans va emetre informe desfavorable sobre el canvi de denominació sol·licitat per entendre que el nom proposat no s'adequa a la normativa vigent de la llengua catalana i per suposar un empobriment del patrimoni cultural atesa la rellevància històrica del topònim. El Departament de Governació i Administracions Públiques va fer arribar aquest informe a l'Ajuntament de Josa i Tuixén per tal que, de conformitat amb el que estableix l'article 59.4 del Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya, adoptés un nou acord sobre la proposta d'aquesta institució.

Per acord del Ple d'1 de juny de 2004, l'Ajuntament de Josa i Tuixén va desestimar la proposta formulada per l'Institut d'Estudis Catalans. Aquest acord va ser comunicat al Departament de Governació i Administracions Públiques el 2 de juny de 2004.

Atès que l'acord adoptat per l'Ajuntament de Josa i Tuixén no s'adiu amb el pronunciament de l'informe de l'Institut d'Estudis Catalans, correspon al Govern de la Generalitat, a proposta del Departament de Governació i Administracions Públiques, amb audiència prèvia del municipi, adoptar la resolució definitiva de l'expedient.

Per tot això, tenint en compte que la denominació proposada per l'Ajuntament de Josa i Tuixén vulnera el contingut de l'article 18 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, segons el qual els topònims de Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR