DECRET 340/2004, de 20 de juliol, pel qual s'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Tornafort, en el terme municipal de Soriguera (Pallars Sobirà).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 340/2004, de 20 de juliol, pel qual s'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Tornafort, en el terme municipal de Soriguera (Pallars Sobirà).

La majoria dels veïns residents en el nucli de Tornafort van sol·licitar a l'Ajuntament de Soriguera la iniciació del procediment per constituir l'àmbit territorial de Tornafort en entitat municipal descentralitzada. Aquest expedient va ser iniciat com a conseqüència de la caducitat d'un expedient anàleg de l'any 1979 relatiu a la constitució d'una entitat local menor en aquest mateix territori. A aquest efecte, els veïns van adjuntar a la seva sol·licitud el nomenament dels membres que componien la comissió promotora i la documentació justificativa que van considerar procedent relativa a la constitució de l'entitat.

L'Ajuntament de Soriguera, en data 6 de novembre de 2002, va adoptar l'acord favorable a la constitució de Tornafort com a entitat municipal descentralitzada. L'expedient va ser sotmès a informació pública mitjançant la seva exposició en el tauler d'anuncis de la corporació i la publicació dels corresponents edictes al DOGC i al BOP de Lleida, sense que es presentés cap al·legació dins aquest tràmit.

L'expedient es va rebre a la Delegació Territorial del Govern a Lleida el 19 de maig de 2003.

El mes juny de 2003, el Servei de Demarcacions Territorials de la Direcció General d'Administració Local va informar sobre l'expedient i va considerar que es complien els requisits que estableix la legislació de règim local per poder crear una entitat municipal descentralitzada.

La Comissió de Delimitació Territorial, en sessió de 25 de març de 2004, va emetre informe favorable sobre l'expedient, en considerar que en el cas de Tornafort es compleixen els requisits que estableix l'article 80 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

En data 13 de maig de 2004, la Comissió Jurídica Assessora va emetre dictamen favorable en entendre que en el cas de Tornafort concorren tots els requisits objectius i formals exigibles legalment.

En conseqüència, de l'expedient resulta que en el nucli de Tornafort concorren circumstàncies d'ordre geogràfic, històric, social, econòmic i administratiu, per ser declarat entitat municipal descentralitzada i que compta amb recursos suficients per complir les seves atribucions i que la seva constitució no suposarà una pèrdua de qualitat en la prestació dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR