ORDRE ECF/324/2003, de 2 de juny, de modificació de l'Ordre del Departament d'Economia i Finances de 28 de juny de 1999, sobre desplegament del Decret 94/1995, de 21 de febrer, en matèria de tutela financera dels ens locals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE ECF/324/2003, de 2 de juny, de modificaciÛ de l'Ordre del Departament d'Economia i Finances de 28 de juny de 1999, sobre desplegament del Decret 94/1995, de 21 de febrer, en matËria de tutela financera dels ens locals.

L'Ordre del Departament d'Economia i Finances de 28 de juny de 1999 va adequar el desplegament del Decret 94/1995, de 21 de febrer, en matËria de tutela financera dels ens locals, a les modificacions de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, reguladora de les hisendes locals, introduÔdes per l'article 59.1 de la Llei 50/1998, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l'ordre social.

Posteriorment, la Llei 18/2001, de 12 de desembre, general d'estabilitat pressupost‡ria, ha modificat els articles 54.7 i 146.1 de la Llei 39/1988. El nou redactat de l'article 54.7 estableix que l'Úrgan competent per a l'autoritzaciÛ de l'endeutament dels ens locals ha de tenir en compte, amb car‡cter preferent, el compliment del principi d'estabilitat pressupost‡ria. L'article 22 de la Llei 18/2001 preveu que els ens locals que no assoleixin l'objectiu d'estabilitat pressupost‡ria han d'aprovar, mitjanÁant acord plenari, un pla econÚmic i financer per a la correcciÛ del desequilibri. L'article 23 d'aquesta Llei preveu que l'autoritzaciÛ de l'endeutament ha de tenir en compte el compliment d'aquest objectiu i, si escau, les mesures del pla econÚmic i financer.

Aquesta modificaciÛ implica que sigui necessari adequar l'Ordre de 28 de juny de 1999 a aquestes noves previsions. A aquest efecte, s'afegeixen dos apartats a l'article 5 de l'Ordre i s'introdueix el c‡lcul de la capacitat o necessitat de finanÁament en el model PR. A mÈs, s'introdueixen algunes modificacions en els altres models amb l'objecte de millorar la informaciÛ que contenen.

Per tant, vist l'informe de la ComissiÛ de Govern Local de Catalunya i d'acord amb les facultats que em confereix la disposiciÛ final segona del Decret 94/1995,

Ordeno:

Article 1

S'afegeixen dos apartats a l'article 5 de l'Ordre del Departament d'Economia i Finances de 28 de juny de 1999, sobre desplegament del Decret 94/1995, de 21 de febrer, en matËria de tutela financera dels ens locals, amb el text seg¸ent:

"5.5††En les sol∑licituds d'autoritzaciÛ previstes a l'article 1, quan el ple de l'ens local hagi aprovat el pla econÚmic i financer previst a la Llei general d'estabilitat pressupost‡ria, cal acreditar-ho a la DirecciÛ General de PolÌtica Financera amb la tramesa, addicionalment al que s'estableix a l'article 1.2, de la documentaciÛ que s'assenyala a continuaciÛ, d'acord amb el format i les especificacions que es detallen a l'annex 8 d'aquesta Ordre:

"a)†Model PR .Previsions d'ingressos i despeses', en la versiÛ que correspongui. Aquest document ha de detallar les dades relatives a la darrera liquidaciÛ pressupost‡ria aprovada i les previsions d'ingressos i despeses per als propers exercicis, en termes consolidats, del grup integrat per l'ens local i els ens dependents a quË fa referËncia l'article 2.1.d) de la Llei general d'estabilitat pressupost‡ria.

"b)†MemÚria del president de l'ens local relativa a les hipÚtesis utilitzades en l'elaboraciÛ de les previsions d'ingressos i despeses.

"La DirecciÛ General de PolÌtica Financera ha de tenir en compte preferentment les previsions del pla econÚmic i financer en les esmentades sol∑licituds d'autoritzaciÛ, especialment el termini i condicions en quË l'ens local preveu situar per sota del 110% la r‡tio legal de deute viu. El pla ha de preveure assolir l'objectiu d'estabilitat pressupost‡ria en un termini no superior a 3 exercicis com a condiciÛ per a l'atorgament de l'autoritzaciÛ.

"5.6††En les sol∑licituds d'autoritzaciÛ previstes a l'article 1, en el supÚsit que l'ens local no hagi d'aprovar el pla econÚmic i financer previst a la Llei general d'estabilitat pressupost‡ria, cal que l'entitat peticion‡ria trameti, a mÈs de la documentaciÛ prevista a l'article 1.2, el model PR, en la versiÛ que correspongui, amb la informaciÛ relativa a la darrera liquidaciÛ pressupost‡ria aprovada i al pressupost de l'exercici corrent, en termes consolidats, del grup integrat per l'ens local i els ens dependents a quË fa referËncia l'article 2.1.d) de la Llei general d'estabilitat pressupost‡ria.

Per a l'atorgament de l'autoritzaciÛ, la DirecciÛ General de PolÌtica Financera ha de tenir en compte preferentment el compliment dels objectius d'estabilitat pressupost‡ria.

Article 2

Es modifiquen els annexos de l'1 al 9 de l'Ordre del Departament d'Economia i Finances de 28 de juny de 1999, sobre desplegament del Decret 94/1995, de 21 de febrer, en matËria de tutela financera dels ens locals, que queden redactats en els termes seg¸ents:

"Annex 1

"Instruccions generals per a tots els models

"1.†Model CL-0. Sol∑licitud d'autoritzaciÛ, informe previ o comunicaciÛ d'operacions financeres dels ens locals, els seus organismes autÚnoms i les societats mercantils de capital Ìntegrament local

"1.1††La documentaciÛ necess‡ria per a les sol∑licituds i notificacions s'ha de trametre mitjanÁant el model normalitzat en aquesta Ordre per a la sol∑licitud d'autoritzaciÛ, informe previ o comunicaciÛ d'operacions financeres dels ens locals, els seus organismes autÚnoms i les societats mercantils de capital Ìntegrament local. En aquest model s'han de fer constar les dades de l'entitat peticion‡ria, el tipus de tr‡mit, la documentaciÛ aportada, la data i l'Úrgan que va aprovar l'operaciÛ financera, la signatura del president de l'entitat peticion‡ria i de la persona titular de la intervenciÛ i la localitat i la data de la sol∑licitud o comunicaciÛ.

"A l'encapÁalament de tots els models hi ha una casella per al n˙mero de l'expedient. La DirecciÛ General de PolÌtica Financera Ès qui assigna el n˙mero d'expedient corresponent i, per tant, l'entitat peticion‡ria no ha d'emplenar aquesta casella.

"1.2††Dades de l'entitat peticion‡ria.

"L'entitat peticion‡ria Ès la que concerta l'operaciÛ objecte de l'expedient a tramitar, tant si es tracta d'un ens local, d'un organisme autÚnom local o d'una societat mercantil de capital Ìntegrament local.

"El codi de l'entitat peticion‡ria Ès el que preveu l'Ordre del Departament d'Economia i Finances de 25 de febrer de 1993 (DOGC n˙m. 1734, de 19.4.1993). Els codis d'identificaciÛ dels consells comarcals, de les diputacions i dels ajuntaments figuren, respectivament, als annexos 5, 6 i 7 de l'Ordre esmentada. Les regles per a la codificaciÛ d'altres entitats locals es detallen a l'article 7 i les dels ens dependents, a l'article 8.

"La informaciÛ relativa al codi i al nom de l'entitat peticion‡ria cal indicar-la, a mÈs, a l'encapÁalament de tots els models.

"1.3††Tipus de tr‡mit.

"En aquest apartat cal indicar el tipus de tr‡mit, d'acord amb el detall seg¸ent:

"a)†Sol∑licitud d'autoritzaciÛ d'una operaciÛ de crËdit, quan l'entitat peticion‡ria es trobi en un dels supÚsits previstos a l'article 1 d'aquesta Ordre.

"b)†ComunicaciÛ d'una operaciÛ de crËdit a llarg termini, quan l'entitat peticion‡ria es trobi en el supÚsit previst a l'article 2 d'aquesta Ordre.

"c)†ComunicaciÛ d'una operaciÛ de crËdit a curt termini, quan l'entitat peticion‡ria es trobi en el supÚsit previst a l'article 3 d'aquesta Ordre.

"d)†ComunicaciÛ d'una operaciÛ financera de producte derivat, quan l'entitat peticion‡ria es trobi en els supÚsits previstos en els punts 2 i 3 de l'article 4 d'aquesta Ordre.

"e)†Sol∑licitud d'un informe previ a la formalitzaciÛ, quan l'entitat peticion‡ria es trobi en el supÚsit previst a la disposiciÛ transitÚria segona d'aquesta Ordre.

"f)†Altres. En aquest supÚsit cal especificar el tipus de tr‡mit.

"1.4††DocumentaciÛ aportada.

"En aquest apartat cal assenyalar amb una creu la documentaciÛ aportada. La documentaciÛ que cal aportar, en funciÛ del tipus de sol∑licitud o comunicaciÛ, Ès la que s'esmenta als articles d'aquesta Ordre i a les instruccions 2, 3 i 4 posteriors.

"1.5††AprovaciÛ de l'operaciÛ financera.

"En aquest apartat s'ha d'indicar la data i l'Úrgan de l'entitat peticion‡ria o de l'ens local de quË depËn que va aprovar l'operaciÛ financera, d'acord amb les previsions de la normativa.

"1.6††Signatura del president i de la persona titular de la intervenciÛ.

"En aquest apartat han de signar el president de l'entitat peticion‡ria i la persona titular de la intervenciÛ.

"1.7††Localitat i data.

"En aquest apartat s'ha d'indicar la localitat i la data de la sol∑licitud o comunicaciÛ.

"2.†Operacions de crËdit a llarg termini

"2.1††CrËdit per a inversions.

"Per a la sol∑licitud d'autoritzaciÛ i per a la comunicaciÛ d'operacions de crËdit a llarg termini destinades al finanÁament d'inversions, d'acord amb els articles 1 i 2 d'aquesta Ordre, cal trametre els models CL-1, CL-2, CL-3 i la versiÛ que correspongui del model CL-4, d'acord amb el detall seg¸ent:

"a)†Si l'entitat peticion‡ria Ès l'ens local i no s'han constituÔt organismes autÚnoms ni societats mercantils de capital Ìntegrament local, cal trametre el model CL-4.0.

"b)†Si l'entitat peticion‡ria Ès l'ens local i s'han constituÔt organismes autÚnoms o societats mercantils de capital Ìntegrament local, cal trametre el model CL-4.1.

"c)†Si l'entitat peticion‡ria Ès un organisme autÚnom administratiu, cal trametre el model CL-4.2.

"d)†Si l'entitat peticion‡ria Ès un organisme autÚnom comercial, industrial, financer o an‡leg, cal trametre el model CL-4.3.

"e)†Si l'entitat peticion‡ria Ès una societat mercantil de capital Ìntegrament local, cal trametre el model CL-4.4.

"2.2††SubstituciÛ d'operacions.

"Per a la sol∑licitud d'autoritzaciÛ i per a la comunicaciÛ d'operacions de substituciÛ total o parcial d'operacions preexistents, d'acord amb els articles 1 i 2 d'aquesta Ordre, cal trametre el model CL-1S, en lloc del model CL-1, i la resta de models previstos a la instrucciÛ 2.1 anterior. Al model CL-1S es detallen les operacions de crËdit preexistents objecte de substituciÛ.

"2.3††Aval.

"Per a la sol∑licitud...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR