ORDRE AAM/111/2013, de 24 de maig, per la qual es despleguen les mesures preventives per a la lluita contra els incendis forestals relatives a l'activitat agrícola.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

La Llei 6/1998, de 30 de març, forestal de Catalunya, conté en el títol III, referit a la conservació dels terrenys forestals, una normativa sobre la prevenció dels incendis forestals i una reglamentació sobre les zones forestals que, en funció de les seves característiques o circumstàncies, requereixen una actuació urgent de l’Administració per assegurar-ne la conservació.

Concretament, l’article 33 de la Llei 6/1998 estableix que correspon al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca la planificació, la coordinació i l’execució de les mesures i les accions que es realitzin per a la prevenció d’incendis forestals, en col·laboració amb els altres departaments de l’Administració, les entitats locals, les agrupacions de defensa forestal i els particulars.

En desenvolupament d’aquesta Llei, el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, regula amb caràcter general les normes i prohibicions necessàries per protegir els boscos i els terrenys forestals de Catalunya davant l’elevat risc d’incendi, que són aplicables a tots els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a tal efecte estableix una relació de mesures aplicables bé durant tot l’any, bé en determinats períodes i zones. En la disposició final tercera l’esmentat Decret 64/1995 faculta el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca perquè dicti les disposicions que calguin per al desplegament d’aquest Decret.

L’estreta relació entre el desenvolupament de l’activitat agrària i la conservació dels terrenys forestals fa necessari concretar les mesures de prevenció que de forma excepcional s’han d’adoptar des del punt de vista agrari, tenint en compte els paràmetres climàtic, geogràfic i de la tipologia de conreus.

Conseqüentment, en el marc normatiu esmentat, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Durant el període comprès entre el 15 de juny i el 15 d’agost, ambdós inclosos, en la franja horària d’entre les 14 i les 17 hores, quan s’activi el nivell 3 del Pla Alfa de mobilització de recursos de prevenció d’incendis forestals de Catalunya, per realitzar les tasques agrícoles en què s’utilitzi maquinària tipus recol·lectora, embaladora o picadora de palla acoblada al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR