DECRET 35/1989, de 24 de febrer, pel qual es determina l'estructura orgànica de la Direcció General del Medi Natural. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1147, pàg. 2303, de 26.5.1989 i en el DOGC núm. 1212, pàg. 4094, de 27.10.1989).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El nombre i la importància de les activitats que en matèria de defensa i gestió del medi natural desplega la Direcció General de Política Forestal, especialment després de les aprovacions pel Parlament de Catalunya de la Llei de protecció dels animals i de la Llei forestal, fan necessària una definició més precisa del mateix nom de la Direcció General i de les funcions que té adscrites, que comporten una nova estructura per aconseguir els objectius de racionalitat i eficàcia previstos.

La Direcció General del Medi Natural té com a fonament la conservació, la millora i la gestió del patrimoni natural, font i suport de vida. El conjunt d'activitats necessàries per a aquesta conservació i millora, sobretot després de l'aprovació de la Llei de protecció dels animals i per desplegar la Llei d'espais naturals protegits, juntament amb les tasques de conservació de sòls i amb les activitats cinegètiques i piscícoles, motiva la creació de la Subdirecció General de Conservació de la Natura.

La gestió dels aprofitaments dels boscos i pastures, sobretot després de l'aprovació de la Llei forestal, fa necessària una ordenació dels terrenys forestals, amb l'ordenació prèvia de la producció i la tecnificació dels sistemes d'aprofitaments; per a això, es crea el Servei d'Ordenació i de Gestió Forestal que s'estableix com a primer pas per a una segona Subdirecció General del mateix nom i que el desplegament progressiu de la Llei forestal farà evident.

L'estructura territorial adopta igualment aquests dos grans grups amb la creació de dues seccions: una de protecció de la natura i una altra d'ordenació i gestió dels recursos forestals.

D'acord amb el que s'ha exposat, i atès el que estableixen els articles 80 i 81 de la Llei 3/1982, de 25 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 La Direcció General de Política Forestal, del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, passa a denominar-se Direcció General del Medi Natural. 1.2 La Direcció General del Medi Natural té al seu càrrec el desplegament de les funcions que té assignades el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en les matèries següents: protecció, conservació, foment i propostes relatives a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR