ORDRE INT/128/2002, de 18 d'abril, per la qual es determinen les característiques del sistema de la loteria denominada Lotto 6/49 i de la variant anomenada Jòquer.

SecciónDisposicions Generals
Emisore. a. de Jocs i Apostes de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE

INT/128/2002, de 18 d'abril, per la qual es determinen les característiques del sistema de la loteria denominada Lotto 6/49 i de la variant anomenada Jòquer.

Mitjançant el Decret 298/1987, de 23 de setembre, es va establir el percentatge de premis, les comissions a percebre i les liquidacions al Tresor de la Generalitat de la part de la recaptació que constitueix l'ingrés públic de la loteria denominada Lotto 6/49, organitzada i gestionada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.

L'article 1 del Decret esmentat, en la redacció que en fa el Decret 120/2002, de 16 d'abril, va concretar que mitjançant una ordre del conseller d'Interior, a proposta del Consell d'Administració de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, s'han de fixar determinades qüestions relatives a la loteria 6/49 i a la variant denominada Jòquer.

Entre d'altres qüestions que cal fixar, destaquen les relatives als premis i les categories corresponents, així com les referides al fons de reserva de la Lotto 6/49.

Atès tot el que s'ha exposat, d'acord amb la proposta del Consell d'Administració de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, i en ús de les facultats que m'atribueix el Decret 298/1987, de 23 de setembre,

Ordeno:

Capítol únic

Disposicions generals

Article 1

El participant en la loteria denominada Lotto 6/49 pot jugar exclusivament a aquesta loteria, d'acord amb el que estableix la secció 1 d'aquesta Ordre.

Opcionalment, pot escollir participar simultàniament en la variant Jòquer, d'acord amb la secció 2 d'aquesta Ordre.

Secció 1

Loteria Lotto 6/49

Article 2

El participant en la loteria anomenada Lotto 6/49 ha d'escollir 6 (sis) números d'un total de 49 (quaranta-nou) números correlatius ordenats de l'1 (u) al 49 (quaranta-nou).

Article 3

El participant en la loteria anomenada Lotto 6/49 pot elegir els números mitjançant els mètodes següents: marcar-los en un full de selecció, introduir-los a través de qualsevol mitjà tècnic que es posi a la seva disposició a aquest efecte, dir-los verbalment a l'agent venedor perquè els introdueixi a l'ordinador receptor d'apostes o bé deixar que el terminal mateix esculli els números a l'atzar.

En el bitllet consta imprès un número que correspon al sorteig que s'efectua per al premi del reintegrament.

Article 4

El preu de l'aposta es fixarà entre un màxim de 3 (tres) euros i un mínim de 0,60 (seixanta cèntims) euros.

L'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat fixarà a través d'una resolució del director de l'Entitat que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el preu de l'aposta i el nombre de sorteigs setmanals que se celebraran.

Article 5

En cada sorteig s'introdueixen en un bombo 49 (quaranta-nou) boles numerades de l'1 (u) al 49 (quaranta-nou). Per extracció a l'atzar es treuen 6 (sis) boles, que formen la combinació guanyadora. Posteriorment s'extreu una setena bola, que és el número complementari.

Tot seguit s'introdueixen en un bombo 10 (deu) boles numerades del 0 (zero) al 9 (nou), i se n'extreu a l'atzar una única bola, que és el número guanyador del reintegrament.

Article 6

En funció dels números de la combinació guanyadora encertats hi ha 5 (cinc) categories de premis:

6/6: encertar els 6 (sis) números de la combinació guanyadora.

5/6+C: encertar 5 (cinc) números de la combinació guanyadora i el complementari.

5/6: encertar 5 (cinc) números de la combinació guanyadora.

4/6: encertar 4 (quatre) números de la combinació guanyadora.

3/6: encertar 3 (tres) números de la combinació guanyadora.

Premi del reintegrament: quan el número imprès en el bitllet sota aquesta denominació es correspon amb el número guanyador del reintegrament.

Article 7

Es poden realitzar abonaments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR