ORDRE AAM/315/2011, de 15 de novembre, per la qual es convoquen eleccions als òrgans de govern dels consells reguladors de la DOP Les Garrigues i la DOP Pera de Lleida.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/315/2011, de 15 de novembre, per la qual es convoquen eleccions als òrgans de govern dels consells reguladors de la DOP Les Garrigues i la DOP Pera de Lleida.

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, estableix a l'article 8 que correspon als consells reguladors l'organització dels processos d'elecció dels òrgans rectors respectius.

Els òrgans de govern dels consells reguladors són la comissió rectora, el president o presidenta i qualsevol altre òrgan que estableixen els estatuts.

El Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, determina a l'article 32 i 33 que el procés electoral dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP) es regeix pel que estableixen la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, el citat Decret, els reglaments de les DOP o IGP corresponents i, supletòriament, per la normativa electoral general, i que correspon al/a la president/a del consell regulador la convocatòria del procés electoral.

En aquests moments tots els reglaments de DOP/IGP inscrits en el registre comunitari de DOP i IGP ja han estat adaptats a la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, i s'han escollit els nous òrgans de govern excepte en el cas de la DOP Les Garrigues i la DOP Pera de Lleida.

El Reglament de la DOP Les Garrigues es va publicar el 29 de juliol de 2011, Ordre AAM/174/2011, de 19 de juliol, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació Origen Protegida Les Garrigues.

La DOP Pera de Lleida es va inscriure al registre comunitari de DOP/IGP d'acord amb el reglament d'execució (UE) 244/2011 de la Comissió d'11 de març de 2011 (DOUE de 12.3.2011). Posteriorment, el 27 de maig de 2011 es va publicar l'Ordre AAM/91/2011, de 20 de maig, per la qual es reconeix amb caràcter definitiu el Consell Regulador provisional i el Reglament de la DOP Pera de Lleida.

Per tal de facilitar la convocatòria d'eleccions als òrgans de govern de les dues denominacions d'origen protegides i optimitzar al màxim el procediment electoral, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) realitza la convocatòria amb l'acceptació dels consells reguladors corresponents.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Convocar eleccions dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides DOP Les Garrigues i la DOP Pera de Lleida, les quals tindran lloc el dia 24 de febrer de 2012 als serveis territorials del DAAM, a les oficines comarcals de la demarcació territorial on radiqui la seu del consell regulador de la DOP/IGP o a la seu del Consell Regulador, d'acord amb el calendari que estableix l'annex 2.

Article 2

El procés electoral es regeix pel que disposa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària; el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de qualitat agroalimentària; el Reglament de cada DOP; aquesta Ordre i, supletòriament, per la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, sobre règim electoral general.

Article 3

El nombre de persones totals inscrites a cadascun dels consells reguladors és superior a tres-cents, per tant es segueix el procediment electoral general en ambdós casos.

Article 4

El nombre de vocals que es fixa per a les diferents representacions dels sectors productor i elaborador i per a cada consell regulador és el que figura a l'annex 1 d'aquesta Ordre, d'acord...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR