DECRET 1/1991, de 7 de gener, sobre el Registre d'empreses periodístiques i agències informatives de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Pel Decret 279/1985 es va crear el Registre d'empreses periodístiques i agències informatives de Catalunya. Aquest Decret va ser modificat posteriorment pel Decret 16/1986.

Vista la Sentència dictada pel Tribunal Constitucional amb motiu del conflicte positiu de competència interposat per la Generalitat de Catalunya en relació amb el Reial Decret 2089/1984; a fi d'adaptar la regulació del Registre a aquesta Sentència i d'actualitzar-ne la normativa; a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

1.1 El Registre d'empreses periodístiques i agències informatives de Catalunya creat pel Decret 279/1985 queda adscrit a la Direcció General de Promoció Cultural del Departament de Cultura. 1.2 S'hauran d'inscriure en el Registre totes les empreses periodístiques i agències informatives domiciliades a Catalunya que pretenguin acollir-se a algun dels ajuts de la Generalitat de Catalunya.

- 2 La inscripció en el Registre se sol·licitarà mitjançant instància adreçada al director general de Promoció Cultural. A la instància s'haurà d'adjuntar la documentació següent:

  1. Relació del nom i el domicili de les persones que exerceixin les funcions de gestió de l'empresa sol·licitant, acompanyada de la fotocòpia del DNI de cadascuna d'elles.

  2. Si el titular de l'empresa és una persona física, fotocòpia del DNI, del NIF i de la llicència fiscal.

  3. Si el titular de l'empresa és una persona jurídica caldrà especificar el seu CIF i adjuntar còpia autoritzada dels estatuts socials i de l'escriptura pública de constitució degudament registrada. Si alguns dels accionistes són societats, caldrà presentar les seves escriptures de constitució.

    - 3 Les empreses periodístiques hauran de presentar, a més dels documents expressats a l'article anterior, una declaració de la publicació o publicacions que es proposen editar, amb indicació en cada cas dels punts següents:

  4. Títol de la publicació, acompanyat amb certificació del Registre de la propietat industrial acreditativa de la seva inscripció al Registre esmentat. En cas que la inscripció del títol estigui en tramitació i no consti una oposició motivada, es podrà presentar el resguard acreditatiu de la sol·licitud d'inscripció.

  5. Determinació de l'objecte de la publicació, la seva periodicitat i el lloc i la data d'aparició.

  6. Si les publicacions ja s'estan editant caldrà adjuntar-hi un exemplar.

    -4 Les agències informatives hauran de presentar, a més dels documents expressats a l'article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR