DECRET 319/2000, de 27 de setembre, pel qual es regulen les funcions i les condicions de formació i d'habilitació dels auxiliars d'inspecció veterinària.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

319/2000, de 27 de setembre, pel qual es regulen les funcions i les condicions de formació i d’habilitació dels auxiliars d’inspecció veterinària.

El Reial decret 147/1993, de 29 de gener, regula les condicions sanitàries de producció i comercialització de carns fresques destinades al consum humà procedents d’animals domèstics de les espècies bovina, porcina, ovina, caprina i equina. En aquesta norma s’estableix que la inspecció del bestiar i les seves carns i el control sanitari dels escorxadors, sales de desfer i magatzems frigorífics és responsabilitat dels serveis veterinaris oficials.

Així mateix, en el precitat Reial decret s’estableix que els veterinaris oficials per portar a terme les seves funcions podran rebre suport del personal auxiliar, d’acord amb les condicions que en l’esmentada norma es fixen.

Per dur a terme correctament les esmentades tasques de suport a la inspecció, el personal auxiliar haurà d’acreditar uns coneixements teòrics i pràctics en les matèries relacionades amb la inspecció veterinària, tal i com disposa l’annex 7 del precitat Reial decret.

Amb la finalitat de millorar i modernitzar la inspecció i el control sanitari de la carn, es considera necessari desenvolupar i implantar a Catalunya la figura dels auxiliars d’inspecció veterinària als escorxadors, perquè, com a la majoria de països de la Unió Europea, donin suport als veterinaris oficials en les inspeccions ante mortem i post mortem, i, si escau, en el control sanitari de les carns especejades o emmagatzemades i en la inspecció i el control sanitari de les instal·lacions dels escorxadors, sales de desfer i magatzems frigorífics.

Per tot el que s’ha exposat, d’acord amb el que disposen els articles 61 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

Aquest Decret estableix les tasques dels auxiliars d’inspecció veterinària als escorxadors, sales de desfer i magatzems frigorífics, les condicions de formació i d’habilitació, així com la seva relació amb els veterinaris oficials.

Article 2

Definicions

Als efectes d’aquest Decret es defineixen els conceptes següents:

Escorxador: establiment, autoritzat, d’acord amb l’article 10 del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, pel qual s’estableixen les condicions sanitàries de producció i comercialització de carns fresques, per al sacrifici d’animals domèstics de les espècies bovina, porcina, ovina, caprina i equina.

Sala de desfer: establiment autoritzat, d’acord amb l’article 10 del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, pel qual s’estableixen les condicions sanitàries de producció i comercialització de carns fresques, per a l’especejament de carns fresques provinents d’animals domèstics de les espècies bovina, porcina, ovina, caprina i equina.

Magatzem frigorífic: establiment autoritzat, d’acord amb l’article 10 del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, pel qual s’estableixen les condicions sanitàries de producció i comercialització de carns fresques, per al emmagatzematge de carns fresques provinents d’animals domèstics de les espècies bovina, porcina, ovina, caprina i equina.

Veterinari oficial: els veterinaris dependents de l’Administració sanitària.

Auxiliar d’inspecció veterinària: les persones que havent rebut la corresponent formació teòrica i pràctica, hagin superat les proves que a l’efecte convoqui l’Administració sanitària i siguin habilitades pel director general de Salut Pública per realitzar les tasques previstes en aquest Decret.

Inspecció ante mortem: inspecció veterinària del bestiar, que es porta a terme a l’escorxador, abans del seu sacrifici.

Inspecció post mortem: inspecció veterinària de totes les parts de l’animal que es realitza immediatament després del sacrifici amb la finalitat de verificar si la carn és adequada per al consum humà.

Article 3

Funcions

—1 Els veterinaris oficials dels escorxadors als quals fa referència l’article 2, rebran suport dels auxiliars d’inspecció veterinària en les tasques següents:

a) La inspecció ante mortem: la funció dels auxiliars consistirà en una primera observació dels animals i en ajudar en tasques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR