DECRET 319/2000, de 27 de setembre, pel qual es regulen les funcions i les condicions de formació i d'habilitació dels auxiliars d'inspecció veterinària.
Sección | Disposicions Generals |
Rango de Ley | Decret |
319/2000, de 27 de setembre, pel qual es regulen les funcions i les condicions de formació i d’habilitació dels auxiliars d’inspecció veterinària.
El Reial decret 147/1993, de 29 de gener, regula les condicions sanitàries de producció i comercialització de carns fresques destinades al consum humà procedents d’animals domèstics de les espècies bovina, porcina, ovina, caprina i equina. En aquesta norma s’estableix que la inspecció del bestiar i les seves carns i el control sanitari dels escorxadors, sales de desfer i magatzems frigorífics és responsabilitat dels serveis veterinaris oficials.
Així mateix, en el precitat Reial decret s’estableix que els veterinaris oficials per portar a terme les seves funcions podran rebre suport del personal auxiliar, d’acord amb les condicions que en l’esmentada norma es fixen.
Per dur a terme correctament les esmentades tasques de suport a la inspecció, el personal auxiliar haurà d’acreditar uns coneixements teòrics i pràctics en les matèries relacionades amb la inspecció veterinària, tal i com disposa l’annex 7 del precitat Reial decret.
Amb la finalitat de millorar i modernitzar la inspecció i el control sanitari de la carn, es considera necessari desenvolupar i implantar a Catalunya la figura dels auxiliars d’inspecció veterinària als escorxadors, perquè, com a la majoria de països de la Unió Europea, donin suport als veterinaris oficials en les inspeccions ante mortem i post mortem, i, si escau, en el control sanitari de les carns especejades o emmagatzemades i en la inspecció i el control sanitari de les instal·lacions dels escorxadors, sales de desfer i magatzems frigorífics.
Per tot el que s’ha exposat, d’acord amb el que disposen els articles 61 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,
Decreto:
Objecte
Aquest Decret estableix les tasques dels auxiliars d’inspecció veterinària als escorxadors, sales de desfer i magatzems frigorífics, les condicions de formació i d’habilitació, així com la seva relació amb els veterinaris oficials.
Definicions
Als efectes d’aquest Decret es defineixen els conceptes següents:
Escorxador: establiment, autoritzat, d’acord amb l’article 10 del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, pel qual s’estableixen les condicions sanitàries de producció i comercialització de carns fresques, per al sacrifici d’animals domèstics de les espècies bovina, porcina, ovina, caprina i equina.
Sala de desfer: establiment autoritzat, d’acord amb l’article 10 del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, pel qual s’estableixen les condicions sanitàries de producció i comercialització de carns fresques, per a l’especejament de carns fresques provinents d’animals domèstics de les espècies bovina, porcina, ovina, caprina i equina.
Magatzem frigorífic: establiment autoritzat, d’acord amb l’article 10 del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, pel qual s’estableixen les condicions sanitàries de producció i comercialització de carns fresques, per al emmagatzematge de carns fresques provinents d’animals domèstics de les espècies bovina, porcina, ovina, caprina i equina.
Veterinari oficial: els veterinaris dependents de l’Administració sanitària.
Auxiliar d’inspecció veterinària: les persones que havent rebut la corresponent formació teòrica i pràctica, hagin superat les proves que a l’efecte convoqui l’Administració sanitària i siguin habilitades pel director general de Salut Pública per realitzar les tasques previstes en aquest Decret.
Inspecció ante mortem: inspecció veterinària del bestiar, que es porta a terme a l’escorxador, abans del seu sacrifici.
Inspecció post mortem: inspecció veterinària de totes les parts de l’animal que es realitza immediatament després del sacrifici amb la finalitat de verificar si la carn és adequada per al consum humà.
Funcions
—1 Els veterinaris oficials dels escorxadors als quals fa referència l’article 2, rebran suport dels auxiliars d’inspecció veterinària en les tasques següents:
a) La inspecció ante mortem: la funció dels auxiliars consistirà en una primera observació dels animals i en ajudar en tasques...
Para continuar leyendo
Solicita tu prueba