DECRET 268/1990, de 20 de juny, d'aprovació de l'Estatut d'organització i funcionament del Patronat de la Muntanya de Montserrat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 24 de la Llei 10/1989, de 10 de juliol, del Patronat de la Muntanya de Montserrat, disposa que el Consell Executiu ha de revisar l'Estatut d'organització i funcionament del Patronat dins el termini de 6 mesos des de la seva entrada en vigor.

L'Estatut anterior, aprovat pel Decret 319/1983, de 21 de juliol, resulta insuficient després dels anys transcorreguts, tenint en compte que les competències del Patronat s'han eixamplat mitjançant el Decret 59/1987, de 29 de gener, que el constituí en gestor del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

Aquestes raons obliguen a eliminar del projecte les disposicions substancials que ara formen part de la Llei, desplegant més acuradament les normes de funcionament dels òrgans.

Vist tot això, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

S'aprova el text de l'Estatut d'organització i funcionament del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que es publica a l'annex d'aquest Decret.

Disposició derogatòria Única Queden derogades les disposicions de tipus reglamentari que s'oposin al que disposa aquest Decret.

Disposició final Única Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 de juny de 1990.

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Annex

Article 1

Funcionament del Ple Per raó de l'alta direcció i el govern del Patronat que la Llei 10/1989, de 10 de juliol, del Patronat de la Muntanya de Montserrat, atribueix al Ple, a aquest li corresponen les funcions següents:

  1. Aprovar els programes anuals d'actuació del Patronat proposats per l'Administració de la Generalitat i els altres organismes i institucions públics, inclosa la Comissió executiva, les regles d'execució i el sistema de funcionament, d'acord amb les disposicions de la Llei 10/1989, de 10 de juliol, del Patronat de la Muntanya de Montserrat, i de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d'espais naturals.

  2. Determinar les línies generals dels serveis públics que ha de prestar el Patronat en el seu àmbit territorial.

  3. Aprovar els reglaments i les ordenances necessaris per a l'execució de les competències del Patronat.

  4. Establir les contraprestacions dels serveis públics del Patronat que legalment siguin procedents.

  5. Acordar l'adquisició, el gravamen i l'alienació de béns i drets de naturalesa immoble.

  6. Aprovar l'avantprojecte de pressupost i el tancament dels comptes anuals.

  7. Ordenar la publicació de la memòria anual de les activitats del Patronat.

Article 2

Funcions de la Comissió executiva Corresponen a la Comissió executiva la direcció immediata i l'administració ordinària de les competències i potestats del Patronat, que comporten les funcions següents:

  1. Gestionar el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat i les altres competències del Patronat, dintre dels programes anuals d'actuació aprovats.

  2. Exercir les potestats que té el Patronat d'acord amb l'article 8 de la Llei 10/1989 i les que li atribueixen el Decret del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR