DECRET 230/1993, de 13 de juliol, sobre exercici de les funcions d'inspecció i control en l'àmbit de la protecció del medi ambient. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1830, pàg. 8109, de 10.12.1993 i en el DOGC núm. 1920, pàg. 4804, de 13.7.1994).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 158/1994.

La protecció del medi requereix la realització de funcions d'inspecció i control de les activitats que li són potencialment perjudicials. Les funcions en aquesta matèria que corresponen al Departament de Medi Ambient poden ser encomanades o realitzades per entitats públiques o privades, concessionàries de l'Administració, o bé per entitats col·laboradores degudament homologades.

Atès el gran nombre d'actuacions que origina aquesta activitat d'inspecció i control i la necessitat de flexibilitzar i agilitar la prestació d'aquest servei, tot preservant les garanties de la seva correcta gestió;

Ateses les competències de gestió ambiental que la Llei 4/1991, de 21 de març, atorga al Departament de Medi Ambient, i d'acord amb les funcions específiques d'inspecció i control que s'ordenen en les diverses lleis sectorials reguladores d'aquesta matèria i, molt especialment, la Llei 22/1983, de 21 de novembre, de protecció de l'ambient atmosfèric, el Decret legislatiu 2/1991, de 26 de setembre, pel qual s'aprova la refosa del textos legals vigents en matèria de residus industrials, i la Llei 19/1991, de 7 de novembre, de reforma de la Junta de Sanejament;

A proposta del conseller de Medi Ambient i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Exercici de les funcions d'inspecció i control en matèria de medi ambient

Article 1

Funció 1.1 L'exercici de les funcions públiques d'inspecció i control que corresponen al Departament de Medi Ambient, dins l'àmbit de la protecció del medi ambient, podrà ser dut a terme:

  1. Directament pel mateix Departament de Medi Ambient.

  2. A través de societats participades o vinculades.

  3. Per les entitats públiques o privades degudament acreditades a les quals s'encomani. 1.2 Es respecten, en tot cas, les funcions reservades als cossos de funcionaris.

Article 2

Camps d'actuació 2.1 Als efectes d'aquest Decret, les funcions públiques d'inspecció i control que es poden encomanar a entitats públiques o privades acreditades s'agrupen en les modalitats o els camps d'actuació següents:

  1. Inspeccions periòdiques reglamentades de les emissions d'activitats contaminadores de l'atmosfera.

  2. Les operacions de presa de mostres, anàlisis, verificació i altres operacions adreçades a identificar i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR