ORDRE AAM/169/2013, de 12 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre ARP/164/2002, de 13 de maig, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga Paysandisia archon i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l'Ordre ARP/164/2002, de 13 de maig, es declara l'existència oficial de la plaga Paysandisia archon (Burmeister) i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

La Directiva 2009/7/CE de la Comissió, de 10 de febrer de 2009, per la qual es modifiquen els annexos I, II, IV i V de la Directiva 2000/29/CE del Consell, relativa a les mesures de protecció contra la introducció a la Comunitat d’organismes nocius per als vegetals o productes vegetals i contra la seva propagació a l'interior de la Comunitat, determina que la detecció de Paysandisia archon (Burmeister) en algunes zones de la Comunitat Europea exigeix limitar-ne la propagació en onze gèneres de vegetals de Palmae , respecte dels quals s’estableixen els requisits que han de complir aquests vegetals destinats a la plantació, tant els originaris de l’exterior de la Comunitat Europea com els que procedeixen de la mateixa Comunitat, quan el diàmetre de tija sigui superior a 5 cm.

D'acord amb aquest marc normatiu i en exercici de la competència exclusiva atribuïda per l'article 116.1.d) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, es considera necessari modificar l'Ordre ARP/164/2002, de 13 de maig, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga Paysandisia archon (Burmeister) i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

Per tot això, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, d’acord amb el Decret 336/2011, de 10 de maig, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article únic

Es modifica l’article 2 de l’Ordre ARP/164/2002, de 13 de maig, que queda redactat de la manera següent:

"Els proveïdors de palmeres amb un diàmetre de tija superior a 5 centímetres i destinades a la plantació, que pertanyen als gèneres Brahea Mart., Butia Becc., Chamaerops L., Jubaea Kunth, Livistona R. Br., Phoenix L., Sabal Adans., Syagrus Mart., Trachycarpus H. Wendl., Trithrinax Mart. y Washingtonia Raf ., només poden comercialitzar aquests vegetals quan es compleixin les condicions següents:

"a) Haver estat cultivats en tot moment en una zona declarada exempta de Paysandisia archon (Burmeister) per l’organisme oficial responsable en matèria de sanitat vegetal, o

"b) Haver estat cultivats, durant un període de com a mínim dos anys abans del trasllat, en un lloc de producció:

"b1) que està...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR