DECRET 282/1999, de 13 d'octubre, sobre fixació de criteris per a la determinació dels recursos humans dels equips d'atenció primària.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

282/1999, de 13 d’octubre, sobre fixació de criteris per a la determinació dels recursos humans dels equips d’atenció primària.

Mitjançant l’Ordre de 10 de juny de 1997 es van fixar els criteris per a la determinació dels recursos humans dels equips d’atenció primària (DOGC núm. 2419, de 25.6.1997).

A partir del marc jurídic i organitzatiu fixat per la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, aquesta Ordre va revisar els criteris de fixació de plantilles dels equips d’atenció primària recollits en l’Ordre de 8 d’octubre de 1985 (DOGC núm. 601, de 16.10.1985), a la qual derogava, i va introduir nous criteris més flexibles perquè servissin de pauta a l’hora de contractar amb diferents proveïdors la prestació de serveis sanitaris d’atenció primària, per tal de millorar-los d’acord amb les necessitats específiques de cada àrea bàsica de salut.

Es tractava, en definitiva, de convertir els convenis i contractes de gestió subscrits pel Servei Català de la Salut amb les diferents entitats proveïdores de serveis sanitaris d’atenció primària en l’instrument mitjançant el qual, atenent les necessitats de cada àrea bàsica de salut i en ordre a l’optimització adequada dels recursos disponibles, poder determinar els recursos humans dels equips d’atenció primària.

Aquesta Ordre formava part d’un conjunt de mesures normatives adreçades a completar el procés d’implantació de la reforma de l’atenció primària de salut en tot el territori de Catalunya.

La recent aprovació dels decrets 104/1998, de 28 d’abril, pel qual es dicten normes per impulsar la implantació progressiva del model de reforma de l’atenció primària de salut (DOGC núm. 2631, de 4.5.1998), i 168/1998, de 8 de juliol, pel qual s’estableixen els criteris d’ordenació i les modalitats de l’atenció continuada i d’urgències, en l’àmbit de l’atenció primària de salut, així com les mesures d’adaptació dels serveis d’urgències corresponents a aquests criteris (DOGC núm. 2680, de 14.7.1998), mostren la decidida voluntat del Govern de la Generalitat per tirar endavant la reforma endegada.

La transcendència de les matèries relatives als recursos humans en el context d’aquest nou impuls normatiu encaminat a la implantació de la reforma de l’atenció primària de salut a Catalunya aconsella, a l’igual que en les altres dues normes precitades, elevar el rang normatiu de l’Ordre del 10 de juny de 1997 i, sense...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR