ORDRE MAH/37/2008, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves federacions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/37/2008, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves federacions.

Atès que l'Ordre de 6 d'octubre de 1986, sobre regulació de les agrupacions de defensa forestal (ADF) crea la figura de l'ADF;

Atès que la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, crea el registre d'ADF i atorga a les ADF personalitat jurídica i plena capacitat d'obrar;

Atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

Atès el Reglament (CE) 1290/2005, de 21 de juny de 2005, sobre el finançament de la política agrícola comú;

Atès el Reglament (CE) 1698/2005 del Consell, de 20 de setembre de 2005, sobre l'ajut al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu Agrícola (FEADER);

Atès el Reglament (CE) 1320/2006 de la Comissió, de 5 de setembre de 2006, pel qual s'estableixen normes per a la transició a l'ajut al desenvolupament rural establerta en el Reglament (CE) 1698/2005 del Consell;

Atès el Reglament (CE) 1974/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (CE) 1698/2005 del Consell relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER);

Atès el Reglament (CE) 1975/2006 de la Comissió, de 7 de desembre de 2006, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (CE) 1698/2005 del Consell respecte a l'aplicació dels procediments de control i la condicionalitat en relació amb les mesures d'ajuda al desenvolupament rural;

Vista l'aprovació de la Comissió Europea del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013, de data 19 de desembre de 2007, i l'Acord del Govern de Catalunya d'aprovació del PDR, de data 22 de maig de 2007;

D'acord amb l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores de les subvencions per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves federacions que consten a l'annex de la present Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre MAH/255/20006, de 16 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) i les seves federacions, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2007 (DOGC núm. 4642, de 26.5.2006).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 de febrer de 2008

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex 1

Bases reguladores de les subvencions destinades al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal i les seves federacions.

.1 Objecte de les subvencions

Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions destinades a les ADF i les seves federacions per al foment de les actuacions que els són pròpies.

.2 Actuacions subvencionables

2.1 Poden ser objecte de les subvencions regulades en les presents bases les actuacions següents:

Per a ADF:

  1. Adquisició de material de prevenció i actuació immediata contra incendis forestals.

  2. Costos fixos de manteniment de material.

  3. Costos variables de manteniment de material.

  4. Adquisició d'equips individuals i altre material fungible.

    Per a federacions:

  5. Programes de formació.

  6. Programes de coordinació operativa.

    2.2 No són subvencionables el manteniment de béns immobles ni el manteniment de repetidors.

    2.3 Les subvencions regulades per la present Ordre seran compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a les mateixes finalitats, procedents de qualsevol administració o ens públic o privat, nacional, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, sempre que les quantitats, aïllades o en concurrència, no superin el cost de l'actuació a desenvolupar pel beneficiari.

    2.4 Les actuacions s'han de realitzar durant el termini que estableixi la corresponent convocatòria.

    .3 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les ADF i seves federacions que reuneixin els requisits següents:

  7. Les ADF han d'estar legalment constituïdes i inscrites al registre d'ADF de la Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i tenir la Junta Directiva actualitzada a l'esmentat registre. Les federacions han d'estar legalment constituïdes i inscrites al registre d'associacions del Departament de Justícia.

  8. Estar al corrent de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

  9. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  10. Les federacions han d'agrupar com a mínim més de la meitat dels municipis constituïts en ADF de la comarca que representin.

    El compliment d'aquests requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació que preveu la base 6 d'aquesta Ordre.

    .4 Despeses subvencionables i import de les subvencions

    Per a ADF:

  11. Adquisició de material de prevenció i actuació immediata contra incendis forestals: inclou els conceptes especificats a l'annex 2.A.

  12. Costos fixos de manteniment del material: inclou els conceptes especificats a l'annex 2.B.

  13. Costos variables de manteniment del material: inclou els conceptes especificats a l'annex 2.C.

  14. Adquisició d'equips individuals i altre material fungible: inclou els conceptes especificats a l'annex 2.D.

    Per a federacions d'ADF:

  15. Programes de formació: inclou els conceptes especificats a l'annex 2.E.

  16. Programes de coordinació operativa: inclou els conceptes especificats a l'annex 2.F.

    L'IVA que gravi el valor de les despeses no és subvencionable, excepte si el beneficiari de la subvenció és consumidor final.

    La convocatòria establirà els límits de la dotació unitària de cada tipus d'ajut.

    Les ajudes corresponents a ADF, apartat a), podran finançar-se amb càrrec al fons FEADER d'acord amb el Reglament (CE) 1320/2006 de la Comissió, de 5 de setembre de 2006, pel qual s'estableixen normes per a la transició a l'ajut al desenvolupament rural establerta en el Reglament (CE) 1698/2005 del Consell, i d'acord amb els reglaments 1974/2006 i 1975/2006 anteriorment citats i amb el Reglament (CE) 1698/2005 del Consell, de 20 de setembre de 2005, relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a traves del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

    .5 Sol·licituds

    5.1 Les sol·licituds de subvencions s'han de formular en el model normalitzat que es pot obtenir a través d'Internet, a l'adreça electrònica que s'indica en la convocatòria, o bé a les dependències i adreces que s'indiquen a la convocatòria.

    5.2 Les sol·licituds s'han de presentar dins del termini que indica la convocatòria, acompanyades de la documentació prevista a la base 6, a una de les dependències que s'indiquen a la convocatòria. Les sol·licituds també es poden presentar pels mitjans que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim administratiu de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    5.3 La presentació de les sol·licituds implica la plena acceptació de les bases reguladores i l'autorització a l'Administració de la Generalitat per comprovar els requisits de trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat de Catalunya i de les obligacions amb la Seguretat Social imposades per les disposicions vigents.

    .6 Documentació

    6.1 Les sol·licituds han d'anar acompanyades dels documents següents:

  17. Declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social o, si s'escau, de no estar subjecte a aquestes obligacions.

  18. Declaració responsable conforme no es troba en cap dels supòsits previstos a l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR