ORDRE CMC/311/2010, de 14 de maig, dels grups de treball de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/311/2010, de 14 de maig, dels grups de treball de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental.

Una de les accions que, en l'àmbit de l'avaluació de documents, ha aconseguit major reconeixement entre el col·lectiu professional de les persones arxiveres de Catalunya fou la creació dels grups de treball de la Comissió Nacional d'Avaluació i Tria de Documentació. Aquests grups es van crear mitjançant l'Ordre del conseller de Cultura de 13 de gener de 1994, la qual va ser parcialment modificada per l'Ordre de 2 de febrer de 2001. Un dels resultats tangibles de l'acció dels grups ha estat l'elaboració de gairebé la meitat de les taules d'avaluació documental vigents. Aquests resultats, units a la possibilitat que els grups ofereixen de treballar en projectes concrets a persones professionals d'arxius de diverses administracions públiques, fa que la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental consideri convenient i molt interessant poder renovar aquesta experiència.

L'article 13.4 del Decret 13/2008, de 22 de gener, sobre accés, avaluació i tria de documents, disposa que la Comissió pot crear grups de treball per a l'estudi d'assumptes determinats. L'objecte d'aquesta Ordre és desplegar aquesta previsió per dotar la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental de grups de treball que elaborin propostes de taules d'avaluació i accés documental, i informin sobre propostes d'accés i avaluació documental i sobre qüestions tècniques que la Comissió els requereixi. Així mateix l'Ordre n'estableix l'estructura i el sistema de funcionament.

Atès el que s'ha exposat, a proposta de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental,

Ordeno:

Article 1

Objecte

—1 L'objecte d'aquesta Ordre és regular la creació de grups de treball de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental per a l'estudi d'assumptes determinats.

—2 El nombre de grups, l'àmbit o les matèries objecte del seu treball, llurs estructures i, si escau, el seu funcionament s'han de determinar mitjançant l'acord de creació de la Comissió, d'acord amb el que regula aquesta Ordre.

Article 2

Funcions

Les funcions dels grups de treball de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental són:

  1. Elaborar propostes de taules d'avaluació i accés documental de l'àmbit funcional, administratiu o institucional, segons escaigui, que la Comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR