DECRET 211/1993, de 27 de juliol, pel qual s'aprova la incorporació del Pla de sanejament de la zona 14 al Pla de sanejament de la zona A, i la configuració resultant d'aquest.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

La Llei 19/1991 de 7 de novembre, de reforma de la Junta de Sanejament, atribueix a la competència del Govern de la Generalitat l'aprovació dels plans de sanejament i la implantació del règim econòmico-financer que s'hi preveu, dins l'àmbit territorial del Pla i mitjançant l'aplicació de les exaccions consistents en l'increment de tarifa de sanejament i el cànon de sanejament.

Pel Decret 350/1985, de 13 de desembre, es creà la zona 14 com a nou àmbit territorial de sanejament a Catalunya i s'afegí a les tretze zones preexistents en aquell moment.

En l'actualitat, el Govern ha procedit a remodelar la zonificació del Pla de sanejament, mitjançant l'agrupació dels diferents plans zonals en dos grans àmbits territorials: la zona A, que comprèn les conques hidrogràfiques que discorren íntegrament pel territori de Catalunya, creada pel Decret 287/1991; i la zona B, que comprèn les conques intercomunitàries, creada pel Decret 302/1992.

Per tal de completar la nova distribució territorial dels plans de sanejament, s'escau ara procedir a la incorporació del Pla de la zona 14 al Pla de la zona A, i a la revocació de la delegació de la gestió recaptadora de l'increment de tarifa de sanejament i cànon de sanejament feta en favor del Consorci de la Costa Brava, atès que la delegació, d'acord amb la base segona del Decret 350/1985, es va establir per un termini igual al del Pla de la zona 14.

Aquesta incorporació ha rebut l'informe favorable del Consell de Direcció de la Junta de Sanejament, segons acord pres en la sessió de 31 de març de 1993. D'altra banda, per a més seguretat jurídica, la present disposició inclou les normes preexistents reguladores del Pla de sanejament de la zona A, al qual s'incorpora l'àmbit territorial zona 14, a l'efecte de reunir en un sol text, de més fàcil consulta, la nova configuració de la zona A que en resulta.

Per tant, a proposta del conseller de Medi Ambient, d'acord amb el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es suprimeix la zona 14 com a àmbit territorial de sanejament a Catalunya. 1.2 Les actuacions del Pla de sanejament de la zona 14 s'incorporen a tots els efectes a l'àmbit territorial de la zona A. 1.3 En conseqüència, el Pla de sanejament de la zona A, el seu programa d'actuacions, d'inversions i de finançament, en la seva nova configuració aprovada pel present Decret, es regeix per les normes contingudes en els articles següents.

Article 2

2.1 L'àmbit territorial d'aplicació del règim econòmico-financer implantat pel Pla aprovat pel present Decret és la demarcació integrada per les conques hidrogràfiques definides a l'article 8.1 del Decret legislatiu 1/1988, de 28 de gener. 2.2 Aquest Pla succeeix conjuntament els plans de sanejament anteriorment aprovats corresponents a les zones A i 14.

Article 3

3.1 Dins el programa de finançament del Pla zonal, s'aprova la percepció de les exaccions consistents en l'increment de tarifa i el cànon de sanejament, que s'aplicaran als consums d'aigua realitzats dins l'àmbit territorial definit a l'article anterior i produïts des de l'entrada en vigor d'aquest Decret. 3.2 Els valors de base per volum de l'increment de tarifa i cànon de sanejament per a usos domèstics i industrials, i també el valor de la unitat de cada paràmetre de contaminació, seran els que estableixi la Llei de pressupostos de la Generalitat.

Article 4

La implantació de l'increment de tarifa i cànon de sanejament s'ajustarà a les precisions següents: 4.1 Els coeficients de concentració demogràfica corresponents als municipis inclosos dins de la zona A, els quals es detallen en l'annex d'aquest Decret, seran, amb caràcter general, els següents:

M=municipi-població de base; C=coeficient.

M C --------------------------------------------------

Fins a 400 habitants ......................... 0 De 401 a 2.000 habitants ..................... 0,6 De 2.001 a 10.000 habitants .................. 0,8 Més de 10.000 habitants i municipis integrats en el Consorci de la Costa Brava ... 1 Terrassa, Sabadell, Rubí, Girona, Salt ....... 1,1 Municipis integrats en l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus 1,2

4.2 Això no obstant, es determina un coeficient de valor 0 per als nuclis de població separats, tal com estan definits en la vigent normativa de règim local, en els quals concorrin les dues circumstàncies següents:

  1. Població inferior als 250 habitants.

  2. Xarxa d'evacuació i tractament d'aigües residuals no integrada en el sistema general del municipi.

    Disposicions addicionals

    Primera Es modifica l'article 17.3 del Decret 320/1990, de 21 de desembre, el qual queda redactat com segueix: "17.3 L'aplicació del coeficient de concentració demogràfica estacional és determinada per la capacitat d'acolliment de cada municipi afectat, tenint en compte les edificacions de segona residència, les empreses d'hoteleria i els altres allotjaments turístics en èpoques, zones o situacions turístiques, i d'acord amb la taula d'equivalència següent: "Edificacions de segona residència: quatre habitants per residència. "Hotels i pensions: dos habitants per cambra. "Càmpings: un habitant per campista, d'acord amb la capacitat nominal de l'establiment. "Altres instal·lacions d'alberg: un habitant per persona allotjada. "S'aplicarà un coeficient d'estacionalitat al número d'habitants obtingut segons la taula d'equivalència precedent, per tal d'obtenir la població ponderada de concentració estacional". "Mentre el Govern de la Generalitat no ho disposi de manera diferent, el valor del coeficient d'estacionalitat serà de 0,4".

    Segona Es revoca la delegació de la gestió recaptadora de l'increment de tarifa de sanejament i del cànon de sanejament feta en favor del Consorci de la Costa Brava. Els consellers d'Economia i Finances i de Medi Ambient dictaran conjuntament o separadament, en les matèries de la seva respectiva competència, les instruccions necessàries per a l'execució del que preveu aquesta disposició addicional.

    Disposició transitòria La recaptació de l'increment de tarifa i cànon de sanejament aplicable en els àmbits territorials corresponents als plans zonals de sanejament als quals succeix el present Pla s'ajustarà a les determinacions anteriorment aprovades, fins a l'extinció total del deute tributari, tenint en compte allò que preveu la disposició addicional segona.

    Disposició derogatòria Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al contingut del present Decret i, expressament, les següents:

  3. Decret 287/1991, de 10 de desembre, pel qual s'aprova el Pla de sanejament corresponent a l'àmbit territorial zona A i el seu règim econòmico-financer.

  4. Decret 350/1985, de 13 de desembre, pel qual es crea la zona 14 com a nou àmbit territorial de sanejament a Catalunya, i se n'aprova el Pla de sanejament i el règim econòmico-financer.

    Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor el dia 1 d'octubre de 1993.

    Barcelona, 27 de juliol de 1993

    Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

    Albert Vilalta i Gonzàlez Conseller de Medi Ambient

    Annex

    M=municipi-població; C=coeficient.

    M C

    ------------------------------------------------------ Abrera ........................................... 0,8 Aguilar de Segarra ............................... 0,0 Agullana ......................................... 0,6 Aiguafreda ....................................... 0,8 Aiguamúrcia ...................................... 0,6 Aiguaviva ........................................ 0,0 Albanyà .......................................... 0,0 Albinyana ........................................ 0,6 Albiol, l' ....................................... 0,0 Albons ........................................... 0,6 Alcover .......................................... 0,8 Aleixar l', ...................................... 0,6 Alella ........................................... 0,8 Alforja .......................................... 0,6 Alió ............................................. 0,0 Almoster ......................................... 0,6 Alpens ........................................... 0,0 Altafulla ........................................ 0,6 Amer ............................................. 0,8 Ametlla del Vallès, l' ........................... 0,8 Anglès ........................................... 0,8 Arboç, l' ........................................ 0,8 Arbúcies ......................................... 0,8 Arenys de Mar .................................... 1,0 Arenys de Munt ................................... 0,8 Argelaguer ....................................... 0,0 Argençola ........................................ 0,0 Argentera ........................................ 0,0 Argentona ........................................ 0,8 Armentera, l' .................................... 1,0 Artés ............................................ 0,8 Avià ............................................. 0,6 Avinyó...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR