ORDRE ECF/597/2006, de 28 de desembre, per la qual es determina el contingut de la declaració informativa resum de les escriptures públiques i el procediment per a la seva tramesa telemàtica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/597/2006, de 28 de desembre, per la qual es determina el contingut de la declaració informativa resum de les escriptures públiques i el procediment per a la seva tramesa telemàtica.

L'article 15 de la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives, va establir l'obligació dels notaris i les notàries d'enviar per via telemàtica les escriptures públiques que incloguessin actes subjectes a l'impost sobre successions i donacions i sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats. La disposició addicional segona de la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, per la seva banda, disposà l'obligació de trametre una declaració informativa resum d'aquesta escriptura

En desenvolupament d'aquests articles s'ha aprovat el Decret 648/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableix el procediment de tramesa telemàtica d'informació sobre les dades de transcendència tributària de determinats documents autoritzats a les notaries de Catalunya. Aquesta norma deixa, però, pendents de regulació la determinació del contingut de la declaració informativa i de la seva estructura, ja que preveu que aquests extrems seran objecte d'ordre del conseller o consellera d'Economia i Finances.

En compliment de la normativa esmentada i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Aprovació del contingut de la declaració informativa resum de l'escriptura pública i del disseny lògic dels fitxers de tramesa

Als efectes del que estableix la disposició addicional segona de la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures fiscals, s'aprova el contingut i disseny lògic de la declaració informativa resum de l'escriptura pública, segons les especificacions que figuren en l'annex I d'aquesta Ordre.

Article 2

Abast de la declaració informativa resum de l'escriptura pública

La declaració informativa resum de l'escriptura pública s'ha de referir a un dels fets imposables de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats que s'estableixen en l'annex II d'aquesta Ordre.

Article 3

Condicions de tramesa de les declaracions informatives resum de les escriptures públiques

  1. Les trameses de les declaracions informatives resum aprovades en aquesta Ordre es realitzaran a través de l'entitat notarial certificadora del Consell General del Notariat, i la signatura digital del seu servidor ha de quedar enregistrada en el sistema informàtic de la Direcció General de Tributs.

  2. No s'acceptarà la presentació de declaracions informatives resum que es porti a terme per un mitjà diferent a l'establert en el apartat anterior, llevat que sigui autoritzat pel director o directora general de Tributs.

  3. El sistema informàtic de la Direcció General de Tributs acusarà rebut de les declaracions informatives resum trameses, i inclourà el codi de recepció en la declaració.

  4. En el cas de declaracions informatives resum que modifiquin o substitueixin d'altres presentades amb anterioritat, el sistema informàtic garantirà l'existència de totes les declaracions presentades, si bé les transaccions telemàtiques es realitzaran tenint en compte les dades incloses a la darrera declaració presentada.

    Disposició transitòria

    De conformitat amb el que estableix la disposició transitòria del Decret 648/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableix el procediment de tramesa telemàtica d'informació sobre les dades de transcendència tributària de determinats documents autoritzats a les notaries de Catalunya, únicament s'enviaran les declaracions informatives resum de les escriptures públiques que incloguin un únic fet imposable mentre el sistema informàtic no permeti generar una declaració per cada fet imposable inclòs a l'escriptura pública. Mitjançant resolució del director/de la directora general de Tributs s'indicarà la data a partir de la qual els notaris i les notàries hauran d'enviar una declaració per cada fet imposable inclòs a l'escriptura pública. Aquesta resolució haurà d'esser publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    Disposició final

    Aquesta Ordre entra en vigor l'1 de gener de 2007.

    Barcelona, 28 de desembre de 2006

    Antoni Castells

    Conseller d'Economia i Finances

    Annex I

    Contingut de la declaració informativa resum de l'escriptura pública i disseny lògic del fitxer corresponent

    Dades del document

    Camp

    Tipus

    Requerit

    Descripció

    COD_NOTARI

    Numèric

    Identificador del notari.

    COD_NOTARIA

    Numèric

    Identificació única de la notaria.

    NUM_PROTOCOL

    Numèric

    Número de protocol de l'escriptura.

    NUM_BIS

    Numèric

    No

    Número bis del protocol.

    DATA_AUTORITZACIO

    Data

    Data d'autorització de l'escriptura.

    TIPUS_OPERACIO

    Alfanumèric

    Tipus d'operació (veure Taula).

    Dades dels intervinents

    Camp

    Tipus

    Reque...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR