DECRET 148/2002, de 28 de maig, de modificació del Decret 266/2000, de 31 de juliol, pel qual es regula la Inspecció d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyDecret

DECRET

148/2002, de 28 de maig, de modificació del Decret 266/2000, de 31 de juliol, pel qual es regula la Inspecció d'Ensenyament.

El Decret 266/2000, de 31 de juliol, pel qual es regula la Inspecció d'Ensenyament, defineix les funcions i les atribucions de la Inspecció d'Ensenyament i estableix les línies bàsiques relatives a la seva organització, accés, formació i avaluació.

En relació amb l'organització, el Decret estableix l'estructura de la Subdirecció General de la Inspecció d'Ensenyament, a la qual adscriu dos caps d'inspecció, un de planificació i coordinació, i un de seguiment i avaluació, com també dos caps d'inspecció adjunts, amb nomenament de caràcter temporal.

Pel que fa a l'estructura de la Inspecció d'Ensenyament a les delegacions territorials, la direcció i organització de la Inspecció Territorial s'atribueix a l'inspector en cap, a l'inspector en cap adjunt i als inspectors coordinadors territorials, mitjançant nomenaments també de caràcter temporal.

Transcorregut un temps des de l'aplicació del Decret i atès el caràcter docent dels cossos que tenen atribuïdes les funcions d'inspecció, es considera que cal aclarir la configuració dels càrrecs creats pel Decret, en el sentit que el nomenament per a exercir-los comporta, únicament, l'exercici temporal de les funcions corresponents, que s'han d'exercir a la seu central del Departament d'Ensenyament o a les de les corresponents delegacions territorials, segons correspongui.

D'altra banda, el Decret estableix que els inspectors en cap adjunts i els inspectors coordinadors territorials són nomenats entre funcionaris en actiu de la Inspecció territorial, condició que no es va precisar respecte dels inspectors en cap. Per tal de mantenir l'homogeneïtat i la uniformitat en relació amb els criteris per al nomenament dels càrrecs de comandament i de direcció de la Inspecció Territorial, es considera convenient modificar l'article 7.2 del Decret per tal que els inspectors en cap territorials siguin també nomenats entre funcionaris en actiu de la Inspecció Territorial del cos d'inspectors d'educació i del cos d'inspectors al servei de l'Administració educativa.

Per tot això, amb el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de las administracions públiques, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR