DECRET 347/1989, de 19 de desembre, sobre mesures d'ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

Per al sector agrari català, en la nova perspectiva de l'Acta Única Europea, esdevé imprescindible garantir l'estabilitat financera i la capacitat d'oferta de les explotacions agràries, fent front amb criteris d'eficàcia empresarial al risc de les eventualitats climatològiques desfavorables.

Atès que l'esforç humà és incapaç d'evitar les inclemències meteorològiques, convé a les explotacions agràries protegir-se contra el seu efecte mitjançant la contractació de pòlisses d'assegurança que cobreixin aquests riscos.

Atès que aquesta modalitat asseguradora està poc estesa en el sector agrari català, en part per desconeixement dels seus possibles usuaris i, en part, per l'elevat cost de les primes, correspon al Govern de Catalunya incentivar la contractació d'assegurances agràries, implantant línies d'ajut adequades.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'estableix una línia d'ajuts per al pagament de les pòlisses d'assegurança de les explotacions agràries per inclemències meteorològiques. Els ajuts consistiran en:

  1. Una subvenció de fins al 25% del cost net anual de l'assegurança que hagi de satisfer el beneficiari un cop deduïdes les ajudes concedides per altres administracions. Anualment el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca fixarà el percentatge que s'aplicarà a cada sector, sense excedir el màxim establert anteriorment, d'acord amb les disponibilitats pressupostàries. El cost real que el sol·licitant abonarà un cop deduïdes totes les subvencions aplicables mai no serà inferior al 25% del preu inicial de l'assegurança, per tant, s'haurà d'ajustar la subvenció concedida en cada cas, per tal de no excedir aquest percentatge.

  2. Una subvenció a fons perdut equivalent, com a màxim, a l'import total dels interessos meritats pels crèdits que hagin sol·licitat els pagesos per subvenir el cost de les pòlisses d'assegurances durant un termini màxim de 6 mesos comptats a partir de la formalització de la pòlissa d'assegurança.

Article 2

2.1 Podran ser beneficiaris dels ajuts que estableix l'article 1 els titulars d'explotacions agràries ubicades al territori de Catalunya que subscriguin pòlisses d'assegurances individuals o col·lectives incloses al pla anual d'assegurances agràries combinades. 2.2 L'import dels ajuts serà lliurat directament a l'entitat asseguradora o a l'entitat financera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR