DECRET 252/2003, de 21 d'octubre, de concessió de la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a dotze personalitats i a dues institucions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET 252/2003, de 21 d'octubre, de concessió de la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a dotze personalitats i a dues institucions.

Mitjançant el Decret 86/1982, de 15 d'abril, es van crear la Medalla i la Placa Narcís Monturiol per tal de distingir les persones físiques i jurídiques, respectivament, que han contribuït pels seus mèrits d'una manera destacada al progrés científic i tecnològic de Catalunya.

Per això, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i amb l'acord del Govern,

Decreto:

Article 1

S'atorga la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a les persones següents:

Agustí i Ballester, Jordi

Director de l'Institut de Paleontologia M. Crusafont de Sabadell. La seva activitat s'ha dirigit a la investigació dels micromamífers fòssils, en relació amb els processos evolutius i els canvis ambientals del passat; ha dirigit diversos projectes europeus i campanyes d'excavació en aquest camp. Ha publicat més d'un centenar d'articles a revistes internacionals, a més de diversos llibres.

Alemany i Lamana, Marià

Catedràtic de nutrició de la Universitat de Barcelona, per la seva tasca docent a la Facultat de Biologia, l'activitat divulgadora de la nutrició i l'extensa producció científica, concretada en l'estudi dels processos metabòlics i la seva regulació, amb el descobriment de la oleoïl-estrona i el seu paper en el control del pes corporal.

Arús i Gorina, Pere

Doctor enginyer agrònom i investigador de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), per la seva contribució al coneixement del genoma de les plantes mitjançant l'estudi dels marcadors moleculars, com també per la tasca de col·laboració amb la indústria per a la introducció d'eines de genètica molecular en el procés de la millora dels conreus.

Dou i Mas de Xexàs, Albert

Doctor enginyer de camins, catedràtic d'anàlisi matemàtica III (equacions diferencials) de la Universitat Complutense de Madrid i de la Universitat Autònoma de Barcelona, on va ser nomenat professor emèrit i va ensenyar història de les matemàtiques. Per la seva tasca renovadora de la docència i la recerca en l'àmbit de les equacions diferencials i pel seu caire formador i humanista.

Ferrer i Abizanda, Isidre

Doctor en medicina, catedràtic d'anatomia patològica de la Universitat de Barcelona, director de l'Institut de Neuropatologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, consultor del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR