ORDRE AAM/327/2014, de 30 d'octubre, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries aprovades per l'Ordre AAM/259/2014, de 5 d'agost, i es fa pública la convocatòria dels ajuts a les línies del Pla d'assegurances agràries 2014 no coberts per l'Ordre esmentada i els ajuts a les assegurances d'hivernacles corresponents a la campanya 2014-2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) té com a objectiu, entre d’altres, l’impuls i el foment de les assegurances agràries per tal de salvaguardar les produccions agràries i ramaderes.

Per aquest motiu es duen a terme, regularment, diferents activitats de foment per tal de fer extensives aquestes assegurances a tot el sector de la producció agrària, entre les quals destaquen les convocatòries d’ajuts consistents en una subvenció directa sobre el cost de contractació de l’assegurança agrària de què es tracti.

Els resultats obtinguts per aquestes convocatòries d’ajuts aconsellen continuar amb la subvenció de les assegurances agràries.

L’11 d’agost d’enguany es va publicar l’Ordre AAM/259/2014, de 5 d’agost, per la qual s’aprovaven les bases reguladores dels ajuts per al foment de l’ús de les assegurances agràries, i es convocaven els corresponents a l’any 2014. En aquesta Ordre s’aprovaven, per una banda, les bases reguladores, i per l’altra, la convocatòria dels ajuts corresponents a les pòlisses del Pla d’assegurances agràries 2014 incloses a l’annex 3 d’aquella Ordre, i que en general, correspon a les pòlisses que es contracten abans del 31 d’octubre d’aquest 2014.

Amb aquesta disposició es convoquen els ajuts corresponents a les pòlisses del Pla d’assegurances agràries 2014 que no s’han pogut acollir a la convocatòria establerta a l’Ordre AAM/259/2014, de 5 d’agost, i els ajuts a la contractació d’assegurances per a les estructures, cobertures i instal·lacions d’hivernacles contractats entre l’1 d’octubre de 2014 i el 30 de setembre de 2015.

Els ajuts a les assegurances agràries que estableix el Pla d’assegurances agràries combinades per a l’exercici 2014 tenen naturalesa d’ajut d’Estat, d’acord amb la Decisió de la Comissió de 30 de gener de 2002, per la qual es declara compatible amb el mercat comú aquest règim que té assignat el número N 744/2001.

Els ajuts a les pòlisses subscrites en la modalitat d’assegurances per a les estructures, cobertures i instal·lacions d’hivernacles, umbracles i túnels, independents de les pòlisses subscrites per a l’assegurament de la producció que protegeixen, se subjecten al règim de minimis que preveu el Reglament CE 1408/2013 de la Comissió, de 18 de desembre, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis en el sector agrícola.

Així mateix, aquesta Ordre modifica els percentatges d’ajut de vuit línies d’assegurança, com a conseqüència de l’Acord del Consell de Ministres de 3 d’octubre de 2014 que incrementa en dos punts percentuals el percentatge de subvenció base d’aquestes línies. Amb l’objectiu d’ajustar la despesa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural al pressupost disponible, cal adaptar els percentatges d’ajut d’aquestes línies a la nova situació. Aquest canvi no fa variar l’aportació del DAAM a la subvenció de les línies afectades.

Consegüentment, valorada la conveniència de continuar fomentant l’ús de les assegurances agràries; d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR