ORDRE EMO/365/2014, de 9 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels Premis d'Enoturisme de Catalunya, i s'obre la convocatòria anticipada per a l'any 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a l'article 171.f), en relació amb l’article 114, assenyala que correspon a la Generalitat de Catalunya, mitjançant els seus òrgans competents, la fixació dels criteris, la regulació de les condicions i l'execució i el control de les línies públiques de suport i de promoció del turisme.

Els Premis d’Enoturisme de Catalunya constitueixen una iniciativa conjunta dels membres de la Taula d’Enoturisme de Catalunya, engegada en el marc del Programa nacional d’enoturisme de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer i premiar les millors iniciatives enoturístiques que s’han posat en marxa al país.

L’objectiu primordial d’aquests Premis que ara es regulen és estimular totes les empreses i/o les entitats per tal de vetllar per la qualitat, la sostenibilitat i l’especialització del seu producte enoturístic, i incentivar-les per a la millora continua de les seves ofertes i la innovació a l’hora de plantejar noves propostes enoturístiques.

Al Departament d’Empresa i Ocupació li corresponen les competències en matèria de turisme, i entre les funcions de la Direcció General de Turisme s’inclou la de dissenyar, coordinar i executar les polítiques per al foment de la competitivitat del sector turístic, la innovació i la qualitat dels productes turístics de Catalunya.

Per tot això exposat,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores per a la concessió dels Premis d’Enoturisme de Catalunya que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

1.2 Fer pública la convocatòria anticipada de l’any 2015 per a la concessió dels Premis d’Enoturisme de Catalunya.

Article 2

Sol·licituds i termini de presentació

2.1 El termini de presentació de candidatures finalitza el 31 de gener de 2015, inclòs.

2.2 Les sol·licituds s'han de presentar als llocs i pels mitjans que especifica la base 4 de l’annex.

Article 3

Òrgan competent per a la concessió dels Premis

El conseller d’Empresa i Ocupació és l’òrgan competent per a la concessió dels Premis d’Enoturisme de Catalunya.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de desembre de 2014

Felip Puig i Godes

Conseller d’Empresa i Ocupació

Annex

Bases reguladores de la concessió dels Premis d’Enoturisme de Catalunya

Base 1

Objecte i finalitat

1.1 L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió dels Premis d’Enoturisme de Catalunya.

1.2 L’objecte dels Premis d’Enoturisme de Catalunya és recompensar aquells projectes duts a terme per empreses i/o entitats relacionades amb l’enoturisme de Catalunya que hagin contribuït, amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català i al posicionament, l’especialització, la innovació i la millora de la qualitat i la competitivitat nacional, estatal i internacional de l’enoturisme.

1.3 S’atorgarà un premi per a cadascuna de les categories següents:

  1. Allotjaments: reconeixement als allotjaments que ofereixen una experiència integral de qualitat als seus visitants, estretament lligada al vi i a l’enoturisme, amb estada temàtica per al visitant.

  2. Restaurants: reconeixement als restaurants relacionats amb el turisme del vi que demostrin una significativa participació en el turisme vitivinícola, fomentin la cultura del vi, treballin estretament amb els cellers de la regió i afavoreixin la comercialització del vi català. També podran optar a aquest premi els cellers que incloguin a les seves instal·lacions un restaurant que proveeixi d’experiències en vins i menjars de qualitat, utilitzant productes locals o regionals.

  3. Art i cultura: reconeixement a empreses i/o entitats que allotgen al seu interior museus o galeries amb col·leccions, temporals i/o permanents, relacionades amb l'art i la cultura vitivinícola. També s’adreça a entitats o empreses que ofereixin esdeveniments específics lligats a qualsevol forma d'art i de cultura (fires, festes, concerts, jocs, tallers artístics, xerrades, etc.).

  4. Experiències enoturístiques a cellers: reconeixement a cellers que ofereixen a les seves instal·lacions activitats i experiències enoturístiques, educatives o de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR