DECRET 22/1984, de 31 de gener, d'estructuració orgànica de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 451, p. 1981, d'11.7.1984 i en el DOGC núm. 525, p. 821, de 29.3.1985).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Llei de Catalunya 12/1983, de 14 de juliol, disposa que la gestió al territori de Catalunya de les prestacions d'assistència i els serveis socials ha de ser duta a terme sota la direcció, la vigilància i la tutela del Departament de Sanitat i seguretat social, per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, entitat gestora creada per aquesta Llei, la qual determina, alhora, que les funcions i competències de la Generalitat en la matèria han de ser exercides pel Consell Executiu i pels Departaments competents d'acord amb els principis de descentralització i desconcentració, eficàcia i coordinació administrativa i participació democràtica dels interessats.

Així mateix, el Decret 436/1983, de 6 d'octubre, definexi expressament les diferents atribucions que en matèria de prestacions d'assistència i serveis socials tenen el Consell Executiu, el Conseller, el Secretari General, el Director General de Serveis Socials i el mateix Director General de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.

Creat l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, l'estructura d'aquesta entitat gestora ha de fonamentar-se, per tal de seguir els principis establerts per la Llei 12/1983, en els criteris d'estalvi de la despesa pública i respondre a la filosofia de racionalització i integració de funcions, evitant una duplicitat de serveis en relació amb les competències de la Direcció General de Serveis Socials.

Constituïts, d'acord amb la Llei 12/1983, mitjançant el Decret 380/1983, de 8 de setembre, el Consell General de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i les Comissions Executives territorials, amb els quals es fa efectiu el principi de participació democràtica en el control i en la vigilància de la gestió dels serveis i les prestacions de la Seguretat Social corresponents a l'esmentat Institut;

Atès que, de conformitat amb l'article 12 de la Llei 12/1983, correspon al Consell Executiu l'aprovació de l'estructura organitzativa de les Entitats Gestores;

Atès el que estableix la Llei 3/1982, de 25 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- L'Institut Català d'Assistència i

Serveis Socials, creat per la Llei de Catalunya 12/1983, de 14 de juliol, s'estructura en els següents òrgans i unitats centrals:

  1. Consell General.

  2. Direcció General.

Article segon

- El consell General de l'Institut Català

d'Assistència i Serveis Socials és, d'acord amb la Llei 12/1983, de 14 de juliol, i el Decret 380/1983, de 8 de setembre, l'òrgan de participació democràtica en el control i en la vigilància de la gestió dels serveis i prestacions de la Seguretat Social corresponents a l'esmentat Institut.

Article tercer

- La Direcció General té atribuïdes les

funcions que estableix l'article quart del Decret 436/1983, de 6 d'octubre.

Article quart

- Els Serveis centrals de l'Institut

Català d'Assistència i Serveis Socials seran integrats per les següents unitats administratives que es creen pel present Decret:

  1. A nivell orgànic de Subdirecció General hi haurà:

    - La Secretaria General.

    - La Subdirecció General d'Assistència i Serveis Socials.

  2. A la Direcció General de l'Institut s'adscriurà orgànicament:

    - La Intervenció, sense perjudici de la dependència que, en l'ordre funcional i jeràrquic, correspon a la Intervenció General.

  3. S'adscriuen també a la Direcció General de l'Institut:

    - La Secció de Secretaria Administrativa i de Coordinació.

    De la Secretaria General

Article cinquè

- El Secretari General, que serà la

segona autoritat de l'Institut i substituirà el Director General en cas d'absència o malaltia, exercirà les funcions següents:

  1. Disseny, coordinació, mecanització i procés de dades, dels circuits informatius i reculls estadístics de les tasques de gestió, administració i execució de les prestacions i serveis de l'Institut.

  2. Administració dels recursos patrimonials i econòmics, i operacions tècniques i administratives cautelars pròpies del procediment de tràmit de despeses.

  3. Gestió pressupostària, d'acord amb els plans establerts pel Departament de Sanitat i Seguretat Social.

  4. Elaboració de propostes de modificacions pressupostàries que hagin de ser sotmeses a l'aprovació del Director de l'Institut.

  5. Administració del personal de l'Institut, amb excepció d'aquell a què fa referència l'article 2n. 2 e) del Decret 436/1983, de 6 d'octubre.

  6. Tramitació dels contractes d'obres, serveis i subministraments, i supervisió i, si s'escau, elaboració dels projectes d'obres, plans de manteniment i aspectes tècnics dels equipaments.

  7. Informar sobre les programacions d'assistència i serveis socials així com les propostes d'acció concertada elaborades per la Subdirecció General d'Assistència i Serveis Socials, que hauran d'adequar els criteris establerts pel Departament de Sanitat i Seguretat Social.

Article sisè

- De la Secretaria General de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR