ORDRE AAR/210/2010, de 31 de març, per la qual es convoquen eleccions parcials per a la provisió dels càrrecs als òrgans de govern de la Confraria de Pescadors de Barcelona, l'Escala i Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/210/2010, de 31 de març, per la qual es convoquen eleccions parcials per a la provisió dels càrrecs als òrgans de govern de la Confraria de Pescadors de Barcelona, l'Escala i Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita.

L'article 32.1 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, i l'article 2.1 del Decret 143/2008, de 15 de juliol, pel qual es desplega la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors en matèria de procediment electoral determinen que correspon al conseller o a la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural la convocatòria del procés electoral per a la provisió dels càrrecs dels òrgans de govern de les confraries de pescadors, de les seves federacions territorials i de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors per mitjà d'una ordre que ha de fixar el calendari de les eleccions.

El calendari del procés electoral, en les seves fases successives, s'estableix a l'annex del Decret 143/2008, de 15 de juliol, i en aquesta Ordre es fixen els dies concrets dels terminis i actes que formen part del mencionat procés tenint en compte els diferents supòsits que es poden donar en funció de l'existència o inexistència de reclamacions i recursos, que fan que el calendari concret sigui mòbil i diferent per a cada confraria de pescadors o cadascuna de les seves federacions.

En les eleccions als òrgans de Govern a les Confraries de Pescadors de Catalunya celebrades durant l'últim trimestre de 2008, van quedar vacants diversos càrrecs electes al capítol de la Confraria de Pescadors de Barcelona i a la Junta General i al capítol de la Confraria de Pescadors de l'Escala. En el cas de la Confraria de Pescadors de Barcelona, la totalitat dels representants de la part social de l'agrupació d'arrossegament. En el cas de la Confraria de l'Escala, de 8 membres del capítol, 3 varen quedar vacants. I de 12 membres de la Junta general, 5 varen quedar vacants.

La situació vacant d'aquests càrrecs comporta que certes modalitats de pesca no estiguin representades als òrgans de govern de la Confraria o que la seva representació no s'ajusti a la realitat de l'art de pesca. A més la paritat també queda debilitada en el sentit de que molts dels llocs vacants corresponen a la part social.

Per la seva banda, en el cas de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, en el mes de maig de 2009 es va produir la dimissió del patró major i de tots els membres de la Junta general de la Confraria, i es va procedir a la designació d'una Comissió gestora per part del director general de Pesca i Acció Marítima en data 27 de maig de 2009.

Les tres confraries han demanat a la Direcció General de Pesca i Acció Marítima la celebració d'eleccions per a cobrir els càrrecs vacants.

El Decret 143/2008, de 15 de juliol, estableix en el seu article 1 que el procés d'elecció dels òrgans de govern de les confraries de pescadors es regeix per la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, per aquest Decret, per les disposicions que el despleguin i pel que estableixin els estatuts de les confraries i, supletòriament, per la normativa general electoral.

L'article 20 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors assenyala que en els supòsits de creació d'una confraria de pescadors, de manca de celebració legal de les eleccions de renovació dels càrrecs o de dimissió de tots els membres de la Junta General, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha de designar membres gestors, atenent el criteri de representativitat proporcional, de conformitat amb el que estableix aquesta Llei, i ha de convocar eleccions parcials, llevat que les ordinàries s'hagin de celebrar en un termini inferior a un any.

El Decret 143/2008, de 15 de juliol, assenyala en el seu article 12.3 criteris per a mantenir la paritat en els òrgans de govern de les confraries, sense excloure ni preveure la possibilitat de cobrir els càrrecs que han quedat vacants.

Els Estatuts de la Confraria de Barcelona, l'Escala i Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita estableixen que la totalitat dels càrrecs representatius a la Confraria es proveiran via eleccions, mitjançant sufragi lliure, directe i secret (article 11 dels Estatuts de la Confraria de Pescadors de Barcelona, article 20 dels Estatuts de la Confraria de Pescadors de l'Escala i articles 25 i 26 dels Estatuts de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita).

Atès que, en el cas de les confraries de pescadors de Barcelona i l'Escala no ens trobem en el supòsit de l'article 20 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de confraries de pescadors, valorant que les vacants desvirtua la representació dels òrgans de govern, i vista la petició de la pròpies confraria es considera convenient procedir a convocar unes eleccions parcials per a designar els càrrecs vacants;

En el cas de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, vist que la Comissió gestora d'aquesta Confraria ha complert la seva missió, i vista la petició de la pròpia confraria es considera convenient procedir a convocar unes eleccions per a designar la totalitat dels membres dels seus òrgans de govern;

En conseqüència, fent ús de les atribucions que m'han estat conferides, i d'acord amb el que estableix l'article 32 de la Llei 22/2002, de 12 de juliol, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR