ORDRE IRP/424/2007, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades al pla de formació de participació ciutadana en l'àmbit local i s'obre convocatòria pública.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/424/2007, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades al pla de formació de participació ciutadana en l'àmbit local i s'obre convocatòria pública.

D'acord amb l'article 260.a) del Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, correspon a la Direcció General de Participació Ciutadana impulsar projectes de suport i assessorament a les iniciatives locals de participació ciutadana.

Actualment, assistim a un creixement sostingut d'experiències de participació ciutadana promogudes per ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades i diputacions que estan omplint el nostre país d'un important bagatge que demostra la viabilitat i eficàcia de la implicació ciutadana en l'elaboració de les polítiques públiques.

Tot i així, la realització d'aquestes experiències és desigual tant des del punt de vista geogràfic com des del punt de vista de la mida poblacional dels municipis. Segurament, alguns factors explicatius d'aquesta desigualtat els podem trobar en les dificultats per comprendre l'abast de la participació i el desconeixement sobre les eines adequades per facilitar-la.

Una constant petició dels responsables polítics i tècnics dels ens locals catalans és la necessària formació que permeti millorar la seva capacitat d'intervenció i proposta per facilitar la participació ciutadana en les polítiques públiques locals.

Visualitzar com es pot dur a terme una determinada actuació, sobre quines matèries es pot cercar la implicació ciutadana, conèixer altres experiències, ordenar els conceptes i les eines disponibles per fer aquests processos, analitzar els òrgans i canals de participació existents, són alguns dels temes que es plantegen amb una certa intensitat.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació obre aquesta línia de subvencions per facilitar una millor capacitació de les persones que tenen responsabilitat en l'àmbit de la participació ciutadana.

Vist el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores d'aquesta convocatòria que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Fer pública la convocatòria de subvencions destinades al programa de formació de participació ciutadana en l'àmbit local.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds començarà a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà el dia 30 de setembre de 2008.

Article 4

La quantia màxima total que es destinarà a aquestes subvencions serà de 300.000 euros, distribuïda en les anualitats següents: any 2007, 100.000 euros; any 2008, 200.000 euros. L'anualitat 2007 és a càrrec de la partida pressupostària IT05D/460000100/1310 del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2007.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 13 de novembre de 2007

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR