ORDRE AAM/355/2012, de 2 de novembre, per la qual s'estableixen les zones delimitades per la plaga Dryocosmus kuriphilus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Dryocosmus kuriphilus és un organisme nociu que afecta els castanyers i que s’ha detectat recentment en diversos indrets de Catalunya.

Aquesta plaga està regulada a nivell europeu per la Decisió 2006/464/CE de la Comissió, de 27 de juny de 2006, que estableix mesures provisionals urgents per a prevenir la introducció i la propagació a la Comunitat de l’organisme nociu Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu.

Les prospeccions realitzades a Catalunya per tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han confirmat la presència d’aquest organisme, per la qual cosa cal delimitar la zona afectada.

D’acord amb l’article 6 de la citada Decisió de la Comissió de 27 de juny de 2006, relativa a les mesures provisionals urgents per a prevenir la introducció i la propagació a la Comunitat de l’organisme nociu Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu, si els resultats de les inspeccions oficials confirmen la presència de l’organisme en una àrea determinada, els estats membres delimitaran zones en les quals caldrà adoptar les mesures que estableix l’annex II de la Decisió esmentada.

D’acord amb l’article 116.1 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat, respectant el que estableixi el Govern de l’Estat en exercici de les competències que li atribueix l’article 149.1.13 i 16 de la Constitució, la competència exclusiva en matèria d’agricultura que, en tot cas, inclou la sanitat vegetal en els supòsits en què no tingui efectes sobre la salut humana.

D’acord amb l’article 113 de l’Estatut d’autonomia, correspon a la Generalitat el desenvolupament, l’aplicació i l’execució de la normativa de la Unió Europea quan afecti a l’àmbit de les seves competències.

Vist el que s’ha exposat, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

S’estableixen a Catalunya les zones delimitades dins les quals serà obligatori aplicar les mesures recollides a l’annex II de la Decisió 2006/464/CE de la Comissió, de 27 de juny de 2006, que estableix mesures provisionals urgents per prevenir la introducció i propagació en la Comunitat de l’organisme nociu Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu.

Article 2

Aquestes zones delimitades (infestades, d’observació i barrera) són les assenyalades al mapa que es publica a l’annex d’aquesta Ordre i que afecten diferents municipis de les comarques de la Selva, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR