ORDRE PRE/23/2005, d'11 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a projectes per a la consolidació d'empreses periodístiques, d'empreses periodístiques editores de premsa digital i d'emissores de ràdio i televisió, per a l'extensió de mitjans de comunicació i per al foment de l'espai català de...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/23/2005, d'11 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessiÛ de subvencions a projectes per a la consolidaciÛ d'empreses periodÌstiques, d'empreses periodÌstiques editores de premsa digital i d'emissores de r ‡dio i televisiÛ, per a l'extensiÛ de mitjans de comunicaciÛ i per al foment de l'espai catal‡ de comunicaciÛ.

Atesos els articles 87 i seg¸ents del Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitaciÛ, justificaciÛ i control d'ajuts i de subvencions (DOGC n˙m. 2500, de 21.10.1997),

Ordeno:

Article ˙nic

Aprovar les bases reguladores per a la concessiÛ de subvencions a projectes per a la consolidaciÛ d'empreses periodÌstiques, d'empreses periodÌstiques editores de premsa digital i d'emissores de r‡dio i televisiÛ, per a l'extensiÛ de mitjans de comunicaciÛ i per al foment de l'espai catal‡ de comunicaciÛ, que consten als annexos.

DisposiciÛ final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicaciÛ al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciÛs administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de JustÌcia en el termini de dos mesos a comptar des de l'endem‡ de la seva publicaciÛ, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicciÛ contenciosa administrativa.

Barcelona, 11 de febrer de 2005

Josep BargallÛ Valls

Conseller en cap

Annex 1

Bases generals

.1††Objecte

Aquesta convocatÚria tÈ com a objecte la concessiÛ de subvencions a projectes que prevegin actuacions extraordin‡ries, Ìntegrament o en part, i que s'inscriguin en un dels casos seg¸ents:

a)†EdiciÛ de nous mitjans de comunicaciÛ en catal‡ o en aranËs.

b)†Accions extraordin‡ries per a la promociÛ i millora de la presËncia dels mitjans de comunicaciÛ en catal‡ o aranËs en el mercat: ampliaciÛ dels ‡mbits de difusiÛ; millora o ampliaciÛ de la distribuciÛ; creaciÛ de p˙blics, foment del consum, fidelitzaciÛ de lectors i innovaciÛ tecnolÚgica dels mitjans.

c)†Activitats de mitjans de comunicaciÛ que fomentin la cohesiÛ social i territorial de barris, municipis, comarques o vegueries, la vertebraciÛ de l'espai catal‡ de comunicaciÛ o la interrelaciÛ dels territoris de l'EuroregiÛ Pirineus-Mediterr‡nia.

d)†Projectes per a la consolidaciÛ i extensiÛ de la premsa digital, la r‡dio i la televisiÛ en catal‡ o en aranËs.

e)†Activitats relacionades amb el periodisme digital i amb els mitjans de comunicaciÛ audiovisuals.

f)†Activitats de formaciÛ professional promogudes per associacions representatives del sector.

g)†RealitzaciÛ de debats, seminaris, publicacions i altres actuacions que tendeixin al foment de la lectura i de la difusiÛ i coneixement dels mitjans de comunicaciÛ i el periodisme, i de manera especial dels mitjans en catal‡ o en aranËs.

h)†Amb car‡cter excepcional, projectes en altres idiomes que representin una aportaciÛ singular o innovadora en el camp dels mitjans de comunicaciÛ, amb difusiÛ d'‡mbit estatal o internacional, o que s'adrecin a la poblaciÛ forana resident o en tr‡nsit a Catalunya.

No sÛn subvencionables les despeses de producciÛ, ediciÛ i comercialitzaciÛ (amb una lÌnia prÚpia d'ajut), les despeses de personal ni les despeses directes per a inversions (adquisiciÛ d'equipament tËcnic, inform‡tic, mobiliari, etc.), perÚ poden ser avaluades quan formin part necess‡ria d'un projecte mÈs ampli.

Els projectes no poden haver rebut altres ajuts per al mateix objecte de la Secretaria de ComunicaciÛ del Departament de la PresidËncia de la Generalitat de Catalunya, de l'Institut Catal‡de les Ind˙stries Culturals del Departament de Cultura ni de cap dels organismes autÚnoms adscrits als departaments esmentats.

.2††Destinataris/‡ries

2.1††Poden optar a les subvencions les empreses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR