ORDRE ARP/167/2005, de 18 d'abril, per la qual s'estableix un pla pilot sobre mesures de limitació dels desembarcaments de sonso.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/167/2005, de 18 d'abril, per la qual s'estableix un pla pilot sobre mesures de limitació dels desembarcaments de sonso.

La pesca amb sonsera es va regular per primer cop a Catalunya l'any 1987 amb l'establiment de mesures tècniques de control dels recursos pesquers del sonso.

Transcorreguts més de deu anys des de la primera regulació, i a la vista de l'experiència assolida i dels bons resultats de les mesures tècniques presses, es van ajustar determinats aspectes per tal de millorar la gestió de la pesquera i alhora facilitar les tasques de vigilància i inspecció.

Actualment la pesca de la sonsera es continua realitzant a Catalunya de manera tradicional sense que es detecti una sobrexplotació del recurs, no obstant això les embarcacions dedicades a aquesta modalitat s'han anant modernitzant, de tal manera que la capacitat de pesca s'ha incrementat a causa de les millores tècniques introduïdes i per això cal limitar les captures.

Atès que es tracta d'una espècie que es captura en una zona molt concreta del nostre litoral, es creu convenient concentrar els desembarcaments en determinats punts que facilitin el seu control.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

La pesca amb la sonsera té com a espècie autoritzada el sonso (Gymnammodytes cicerelus).

Article 2

2.1 S'estableix un màxim de desembarcaments per embarcació i dia de 250 kg de sonso per a vaixells amb dos tripulants, i de 312 kg de sonso per a vaixells amb tres tripulants.

2.2 L'excés de captures no pot superar el 5% de la quota. La confraria de pescadors corresponent ha de destinar aquest excés a beneficència, amb els informes previs sanitaris corresponents.

2.3 Els únics ports autoritzats per desembarcar sonso són Arenys de Mar, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Palamós.

2.4 Cadascuna de les confraries de pescadors dels ports autoritzats han de nomenar el seu responsable, el qual tindrà com a missió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR