ORDRE CMC/76/2008, de 7 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a entitats privades sense ànim de lucre i a grups sense personalitat jurídica per a desplaçaments fora de Catalunya per dur a terme projectes de cultura popular i tradicional catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/76/2008, de 7 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a entitats privades sense ànim de lucre i a grups sense personalitat jurídica per a desplaçaments fora de Catalunya per dur a terme projectes de cultura popular i tradicional catalana.

Vist l'article 4.3 de la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural;

Per tal de donar a conèixer la cultura popular i tradicional catalana fora de Catalunya es vol afavorir i incrementar els projectes que potenciïn la projecció exterior d'aquestes manifestacions culturals amb el propòsit de contribuir a la presència de Catalunya arreu del món;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret Legislatiu 3/2002, de 24 de desembre i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a entitats privades sense ànim de lucre i a grups sense personalitat jurídica relacionats amb l'àmbit de la cultura popular i tradicional catalana en els seus desplaçaments fora de Catalunya, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 7 de febrer de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a projectes per a la realització de desplaçaments fora de Catalunya per dur a terme projectes de promoció de la cultura popular i tradicional catalana a l'exterior, que es realitzen durant l'any de la convocatòria.

1.2 S'entenen com a projectes de promoció les activitats que proposin la col·laboració o l'organització d'esdeveniments que tinguin com a objectiu ajudar a la divulgació de manifestacions culturals com ara les festes i els costums, la música i els instruments musicals, els balls i les representacions teatrals, les tradicions festives, les tècniques i els oficis i totes les altres manifestacions que tinguin relació amb el marc d'actuació del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, que comptin amb la conformitat de les persones o entitats que hagin d'acollir la realització del projecte.

1.3 Aquestes subvencions són únicament i exclusivament concedides pel concepte estricte del desplaçament dels/de les participants, incloent-hi el transport de la càrrega, amb l'objectiu de dur a terme actuacions de cultura popular i tradicional que se celebrin tant a l'estranger com fora de Catalunya.

1.4 Queden exclosos d'aquesta subvenció els següents conceptes o activitats:

  1. Les activitats esportives.

  2. Les activitats d'esplai juvenil o de llars d'avis.

  3. Les activitats estrictament adreçades a la promoció social de grups amb problemes de marginació.

  4. Les activitats de caràcter escolar.

  5. Els viatges de caràcter cultural recreatius.

  6. Les programacions artístiques en què participin bàsicament artistes professionals.

  7. Les activitats que bàsicament s'adrecin a la promoció comercial d'empreses o grups d'empreses.

  8. L'adquisició de béns mobles que suposin un increment en el patrimoni.

  9. Caixets, dietes, allotjaments ni altres despeses de caire complementari.

  10. I en general aquelles activitats que no tinguin relació amb el marc d'actuació del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, establert per la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural.

    1.5 Aquestes subvencions no són compatibles amb els ajuts que per al mateix objecte s'obtinguin del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, o entitat vinculada o participada per aquest, sens perjudici de l'establert a la base 3.2 i 14.3.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions les entitats privades sense finalitat de lucre que estiguin domiciliades a Catalunya, així com grups o col·lectius d'artistes no professionals sense personalitat jurídica per a projectes conjunts, sempre que tots els seus membres reuneixin les condicions exigides en aquestes bases i que duguin a terme desplaçaments fora de Catalunya d'acord amb el que preveu la base 1.

    .3 Quantia

    3.1 L'import de les subvencions s'establirà en funció de les disponibilitats pressupostàries i el seu import màxim pot arribar fins a 20.000,00 euros per projecte, segons la puntuació obtinguda d'acord amb els criteris de valoració establerts a la base 7.

    3.2 En el cas que una part del finançament de l'activitat correspongui a subvencions de qualsevol administració o ens públics o privats, nacionals, de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR