ORDRE ENS/164/2011, d'1 de juliol, per la qual s'aproven les bases generals per a la selecció de projectes de biblioteca escolar 'puntedu', un espai d'aprenentatge i coneixement, duts a terme per centres educatius, i s'obre convocatòria pública per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/164/2011, d'1 de juliol, per la qual s'aproven les bases generals per a la selecció de projectes de biblioteca escolar "puntedu", un espai d'aprenentatge i coneixement, duts a terme per centres educatius, i s'obre convocatòria pública per a l'any 2011.

La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, estableix que tots els centres educatius han de disposar d'una biblioteca escolar, com a espai d'accés a la informació i font de recursos informatius en qualsevol suport a l'abast de l'alumnat, del professorat i de la comunitat educativa, i insta l'Administració educativa perquè proveeixi els centres públics dels recursos adients per tal de fer-ho possible.

Així, la biblioteca escolar ha d'esdevenir un espai de suport a la promoció de la lectura, l'accés a la informació, la recerca i la innovació en el context escolar, i integrar-se en les finalitats educatives que concreten els diferents currículums i en els objectius de les diverses matèries de cada etapa.

Per això, en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre el Ministeri d'Educació i el Departament d'Ensenyament per a la millora de les biblioteques escolars, d'acord amb el que estableixen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Subdirecció General de Llengües i Plurilingüisme de la Secretaria de Polítiques Educatives,

Ordeno:

Article 1

Bases generals

Aprovar les bases generals per a la selecció de projectes de biblioteca escolar “puntedu”, un espai d'aprenentatge i coneixement, duts a terme per centres educatius, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la selecció, durant l'any 2011, de 105 projectes de biblioteca escolar “puntedu”, un espai d'aprenentatge i coneixement.

Article 3

Beneficiaris

Poden participar en aquesta convocatòria els centres que imparteixen ensenyaments d'educació infantil, educació primària i/o educació secundària, els centres que imparteixen ensenyaments d'educació especial i els centres de formació de persones adultes dependents del Departament d'Ensenyament, de titularitat municipal i de titularitat privada en règim de concert.

Article 4

Crèdit

La despesa màxima prevista és de 210.000,00 euros, dels quals 168.000,00 euros són a càrrec de la posició pressupostària D/226003700/4240/0042, 10.000,00 euros són a càrrec de la posició pressupostària D/460000100/4240/0000 i els 32.000,00 euros restants es financen amb càrrec de la posició pressupostària D/482000100/4240/0000 del centre gestor EN07 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010, prorrogat per al 2011.

En cas que no hi hagi prou projectes seleccionats d'una o altra tipologia de centres, els imports inicials es poden redistribuir fins a exhaurir les disponibilitats pressupostàries.

Article 5

Sol·licituds

Els centres educatius interessats a participar en aquesta convocatòria han de formalitzar una sol·licitud electrònica adreçada al secretari de Polítiques Educatives, d'acord amb el formulari que està disponible a la pàgina web http://www.gencat.cat/ensenyament, des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i fins al 15 de setembre de 2011.

Article 6

Resolució

El secretari de Polítiques Educatives resoldrà per delegació aquesta convocatòria, a proposta de la comissió central, i en un termini màxim de 6 mesos a comptar des de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Article 7

Consorci d'Educació de Barcelona

Quan les bases es refereixen genèricament als serveis territorials del Departament d'Ensenyament, aquesta referència s'ha d'entendre realitzada al Consorci d'Educació de Barcelona pel que fa al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el règim d'assumpció de funcions per part del Consorci esmentat.

Article 8

Els programes adreçats a centres educatius la titularitat dels quals és de la Generalitat de Catalunya no tenen el tractament de subvenció.

Article 9

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que dicta aquest acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l'article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 1 de juliol de 2011

Irene Rigau i Oliver

Consellera d'Ensenyament

Annex

Bases generals

—1 Objecte

L'objecte d'aquest concurs és seleccionar projectes de biblioteca escolar “puntedu”, un espai d'aprenentatge i coneixement, que tinguin per objecte organitzar el funcionament i la dinamització de la biblioteca escolar com a eina bàsica i habitual per al desenvolupament de les competències bàsiques, especialment la competència lectora i la competència informacional, les àrees curriculars i el foment de la lectura, amb especial èmfasi en la comprensió lectora.

—2 Beneficiaris i requisits de participació

2.1 Poden participar en aquesta convocatòria els centres que imparteixen ensenyaments d'educació infantil, educació primària i/o educació secundària, els centres que imparteixen ensenyaments d'educació especial i els centres de formació de persones adultes, dependents del Departament d'Ensenyament, que siguin de titularitat municipal i de titularitat privada en regim de concert.

2.2 No es poden acollir a aquesta convocatòria els centres educatius amb projectes que hagin estat seleccionats per formar part del programa d'innovació de biblioteca escolarpuntedu a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR