DECRET 213/1987, de 9 de juny, sobre reconeixement d'Escoles d'Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 884, p. 3460, de 31.8.1987).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El Decret 403/1981, de 6 de novembre, sobre reconeixement d'Escoles per a Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil, va establir un marc normatiu nou i específic per a Catalunya, que permetia vetllar per la formació dels dirigents d'entitats educatives en el lleure infantil i juvenil.

L'experiència dels anys de vigència d'aquesta normativa i l'aparició de noves iniciatives en el camp de l'animació i del lleure infantil i juvenil aconsellen ampliar els nivells de formació donats per les Escoles d'Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil i perfeccionar els programes que s'imparteixen.

Atès que l'article 9.26 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya confereix a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria de joventut,

Decreto:

Article 1

1.1 Seran reconegudes com a Escoles d'Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil les que, promogudes per la iniciativa pública o privada, degudament legalitzades, tinguin cura de la formació i la preparació dels Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil, d'acord amb els Programes aprovats per Resolució del Director General de Joventut. 1.2 Els ensenyaments que s'imparteixin en aquestes Escoles s'hauran de referir a qualsevol dels tres sectors que abasta la formació d'Educadors en el Lleure: el subjecte de l'educació, el medi social on aquesta es desenvolupa i els mitjans educatius. 1.3 Aquestes escoles podran programar i realitzar, a més dels ensenyaments regulats per aquest Decret, les activitats formatives complementàries que contribueixin a la consecució de les seves finalitats docents.

Article 2

2.1 Podrà sol·licitar el reconeixement d'una Escola d'Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil qualsevol persona física o jurídica, pública o privada.

2.2 Per tal que una Escola d'Educadors en el Lleure pugui ser reconeguda, caldrà sol·licitar-ho presentant la documentació següent:

  1. Titularitat del Centre i Estatuts.

  2. Projecte educatiu de l'Escola i organigrama i estructuració de l'Escola i del seu professorat, departaments o àrees en els quals s'estructura, i òrgans de gestió.

  3. Informe sobre la infrastructura de què disposa i que pel que fa al local haurà de constar, com a mínim, de: espai d'atenció al públic, aula espai específic d'arxiu i sala de reunions per al professorat.

  4. Justificació raonada de la necessitat de l'escola a l'àrea geogràfica en la qual es pensa desenvolupar la seva activitat.

  5. Estudi de la demanda que l'escola pensa atendre i estudi econòmic que comprengui, com a mínim, els primers tres anys de funcionament.

  6. Els programes de formació dels diferents nivells on consti el programa específic de formació per a les hores dels cursos que el programa aprovat per Resolució del Director General de Joventut pugui deixar com a pròpies de l'escola.

  7. Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR