ORDRE REP/118/2005, de 22 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a la recuperació de la memòria històrica i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Sanitat i Seguretat Social
Rango de LeyOrdre

ORDRE

REP/118/2005, de 22 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a la recuperació de la memòria històrica i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'o btenció d'aquestes subvencions.

Un dels objectius del Departament de Relacions Institucionals i Participació és la creació del Memorial Democràtic amb la finalitat de recuperar, conservar i proclamar la memòria democràtica antifranquista com a patrimoni col·lectiu i, per tant, fomentar els seus valors en els quals es basa la convivència democràtica de la societat catalana actual. Aquest Memorial s'inspira en la realitat i l'exemple d'institucions similars existents arreu d'Europa i del món, institucions destinades a garantir el dret dels ciutadans al coneixement històric de la devastació que va sofrir la humanitat amb l'aparició del feixisme i altres dictadures, i de la resistència que una part de la ciutadania hi va oposar.

La democràcia requereix l'accés dels ciutadans al coneixement històric com a única garantia de respecte a la pluralitat de memòries, per la qual cosa aquest és un dret civil que el Govern ha de garantir i promoure.

A aquest efecte en el marc del programa d'actuacions per a la creació del Memorial Democràtic, s'enquadra aquesta línia de subvencions, la qual té com a objectiu general garantir el coneixement històric dels valors democràtics i els seus processos en la societat catalana.

Vist el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a la recuperació de la memòria històrica de la lluita per la democràcia durant el període comprès entre els anys 1931-1980, les quals conté l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 S'obre convocatòria pública per al 2005 per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions previstes en aquesta Ordre.

Article 2

Termini

El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions serà d'un mes a comptar de l'endemà de la publicaciód'aquesta convocatòria.

Article 3

Import i Partida pressupostària

L'import total màxim destinat a aquesta convocatòria és de 200.000 euros i l'atorgament de les subvencions corresponents es farà a càrrec de la partida pressupostària D/480360100/4612 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005.

Article 4

Sol·licituds i procediment

La forma de presentació de les sol·licituds així com el procediment d'instrucció, resolució i notificació del procediment de concessió serà el previst a les bases 7, 8 i 9.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 22 de març de 2005

Joan Saura i Laporta

Conseller de Relacions Institucionals

i Participació

Annex

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte i convocatòries

1.1 Es regulen les subvencions per a projectes adreçats a la recuperació de la memòria històrica de la lluita per la democràcia durant el període comprès entre els anys 1931-1980.

1.2 El conseller de Relacions Institucionals i Participació establirà les convocatòries d'ajuts segons les disponibilitats pressupostàries de cada exercici d'acord amb el que disposa el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

1.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi exhauritl'import màxim destinat a l'exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir ajut i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin dur a terme en els terminis que estableix aquesta Ordre per a cada tipus d'acció.

.2 Actuacions

Podran subvencionar-se projectes adreçats a la recuperació de la memòria històrica, en els termes previstos a la base 1 i que incloguin el desenvolupament d'una o de diverses de les activitats següents:

2.1 Actuacions commemoratives o d'homenatge de persones i d'esdeveniments relacionats amb larepressió, la resistència i la construcció de la societat democràtica.

2.2 Actuacions de recuperació i conservació del patrimoni democràtic, material i immaterial: inclou activitats destinades tant a la creació de dades biogràfiques de testimonis,especialment en suport audiovisual, com a la localització o l'elaboració de censos de llocs, monuments, vestigis, noms o altres documents, sobre les temàtiques incloses a la base 1.

2.3 Actuacions de recerca...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR