DECRET 230/1982, de 13 de juliol, d'aprovació del text refós de la Llei de Pressupost de la Generalitat i de les seves entitats autònomes per al 1982.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

De conformitat amb l'autorització concedida per l'article segon de la Llei 8/1982, de 25 de juny, de modificació de la Llei de Pressupost de la Generalitat i les seves entitats autònomes per al 1982, d'acord amb el que estableix l'article 39 de la Llei 3/1982, de 23 de març, i prèvia deliberació amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

- Aprovar el text refós de la Llei de

Pressupost de la Generalitat i de les seves entitats autònomes per al 1982.

Disposició final.

- Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de juliol de 1982

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

TEXT REFÓS de la Llei de Pressupost de la Generalitat i de les seves entitats autònomes per al 1982.

Article 1

- S'aproven el Pressupost de la Generalitat i els

de les entitats autònomes per a l'exercici econòmic de 1982, els quals tenen el contingut següent:

  1. En l'estat de despeses relatiu a la Generalitat es concedeixen els crèdits necessaris per al compliment de les seves obligacions, per un import de pessetes 246.149.697.625. Els drets econòmics que s'han de liquidar durant l'exercici, detallats en l'estat d'ingressos, sumen un total de 246.149.697.625 pessetes. Els beneficis fiscals que afecten els tributs, el rendiment dels quals se cedeix a la Generalitat, es calculen en 3.111.100.000 pessetes.

  2. En els estats de despeses de cada una de les entitats autònomes de caràcter administratiu, els crèdits concedits per atendre el compliment de llurs obligacions sumen un import total de 1.216.233.122 pessetes. Els drets a liquidar durant l'exercici, per a cada entitat autònoma de caràcter administratiu, es detallen en els estats d'ingressos corresponents, per un import total de 1.216.233.122 pessetes.

  3. En l'estat de despeses de l'entitat autònoma de caràcter comercial Institut Català del Sòl, els crèdits concedits per atendre els compliments de llurs obligacions sumen un import total de 3.260.342.500 pessetes. Els recursos estimats per a l'entitat autònoma de caràcter comercial Institut Català del Sòl es detallen en els estats d'ingressos corresponents per un import total de 3.260.342.500 pessetes.

  4. En els crèdits consignats a l'estat de despeses i en els drets detallats a l'estat d'ingressos, als quals es refereix l'apartat a) d'aquest article, estan inclosos els crèdits corresponents als serveis transferits de la Seguretat Social, per un import total de 109.932.000 pessetes, així com les transferències provinents del pressupost de la Seguretat Social, pel mateix import.

Article 2.- 1 El Departament d'Economia i Finances

ha d'incorporar a l'estat de despeses del Pressupost de 1982 els crèdits autoritzats en l'exercici precedent en funció de la recaptació efectiva dels drets afectats, i especialment els crèdits transferits per l'Estat que l'últim dia de l'exercici pressupostari no hagin estat vinculats al compliment d'obligacions reconegudes. 2. Pel Departament d'Economia i Finances podran ser incorporats al Pressupost els romanents de crèdit anul·lats en l'exercici anterior que comportin el reconeixement d'obligacions dels exercicis tancats, d'acord amb la legislació vigent. S'informarà el Parlament d'aquestes incorporacions. 3. Els romanents de crèdits pressupostaris corresponents als serveis traspassats de la Seguretat Social hauran d'ésser incorporats al Pressupost de l'exercici següent en els mateixos conceptes pressupostaris en què s'hagin produït els susdits romanents.

Article 3.- 1 Els crèdits consignats en l'estat de

despeses tenen caràcter limitatiu. En conseqüència, no es poden adquirir compromisos en una quantia superior a llurs imports, excepte en els supòsits que es preveuen en els apartats següents. 2. Tenen la condició d'ampliables els crèdits derivats de transferències de cabals afectats a serveis traspassats per l'Administració de l'Estat. Cal entendre que aquests generaran crèdits pressupostaris, atesa llur naturalesa, en el moment que entrarà en vigor el corresponent acord de transferència del Govern de l'Estat, per les quanties que contindrà. 3. Es consideren ampliables fins a una suma igual a les obligacions que sigui preceptiu de reconèixer, previ compliment de les normes legals oportunes, els crèdits inclosos en el Pressupost de la Generalitat i en el dels ens públics aprovats per aquesta Llei, els quals es detallen a continuació:

  1. Els que es destinaran al pagament d'interessos, a l'amortització de principal i a les despeses derivades del deute.

  2. Els relatius a les obligacions de classes passives en funció del reconeixement d'obligacions específiques de l'exercici respectiu, segons disposicions amb rang de Llei.

  3. Els destinats a satisfer: 1r. Les quotes de la Seguretat Social pels funcionaris eventuals o contractats sotmesos a dret administratiu i el complement familiar, d'acord...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR