DECRET 110/1987, de 4 de març, sobre adaptació dels Estatuts i Reglaments de les Caixes d'Estalvis amb domicili central a Catalunya, un cop el Tribunal Constitucional haurà dictat sentència en relació amb el recurs adreçat contra la Llei 15/1985, del Parlament de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

El Decret 240/1986, de 4 d'agost, pel qual s'aprovaren les normes reguladores dels procediments de designació dels membres dels òrgans de govern de les Caixes d'Estalvis i de la seva convocatòria i funcionament, fou dictat, com expressa la seva exposició de motius, amb una finalitat transitòria d'evitar la inseguretat jurídica d'aquelles entitats, mentre no eren resolts els recursos interposats davant el Tribunal Constitucional en relació amb la Llei 15/1985, d'1 de juliol, de Caixes d'Estalvis de Catalunya, i la posterior Llei 31/1985, de 2 d'agost, de Regulació de les Normes Bàsiques sobre Òrgans Rectors de les Caixes d'Estalvis, dictada per l'Estat.

Els Actes de la Sala Primera del Contenciós Administratiu de l'Audiència Territorial de Barcelona, de 26 de febrer de 1987, han acordat la suspensió de l'executivitat de l'esmentat Decret, mentre no es dicti Sentència definitiva per raó dels recursos presentats contra el mateix per l'Administració de l'Estat i per diverses Entitats Locals. S'ha basat aquesta decisió fonamentalment en el fet que de la suspensió de la norma impugnada, és a dir, del manteniment de l'anterior règim jurídic de les Caixes, no se'n deriva perjudici per als interessos públics.

El Consell Executiu, en observança dels mateixos criteris d'aquestes resolucions jurisdiccionals, ha de suspendre el procés d'adaptació d'Estatuts de les Caixes a la normativa suspesa i obrir nous terminis per dur-la a terme en substitució dels previstos en el Decret 240/1986, mancat ara d'executivitat.

Per la qual cosa, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

Les Caixes d'Estalvis amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR