DECRET 61/2001, de 20 de febrer, pel qual s'aprova el repartiment dels cànons corresponents als títols d'habilitació d'emissores de radiodifusió sonora i de televisió.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

61/2001, de 20 de febrer, pel qual s’aprova el repartiment dels cànons corresponents als títols d’habilitació d’emissores de radiodifusió sonora i de televisió.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Decret 269/1998, de 21 d’octubre, va regular el règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials. Aquesta norma estableix unes obligacions per al concessionari d’una emissora de FM, entre les quals consta la d’abonar un cànon anyal corresponent al títol d’habilitació per a la prestació indirecta del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència, per a emissores comercials. En aquest sentit, el plec de clàusules d’explotació del contracte de gestió del servei de radiodifusió sonora, a la clàusula sisena, preveu l’obligació que té el contractista d’abonar cada any, durant el mes de gener, l’import del cànon, actualitzat d’acord amb l’IPC, corresponent al títol d’habilitació de l’emissora de FM que en resulti adjudicatari.

D’altra banda, el Decret 320/1996, d’1 d’octubre, de regulació del règim jurídic de les televisions locals per ones terrestres, també determina, entre altres obligacions del concessionari, la d’abonar un cànon per aquest tipus d’emissores.

La promulgació de la Llei 2/2000, de 4 de maig, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, regula com un dels recursos econòmics de què disposa per al seu funcionament l’import dels cànons dels títols d’habilitació per a la gestió d’emissores de radiodifusió sonora i de televisió que hagi atorgat la Generalitat de Catalunya, en la proporció que es determini per reglament.

En conseqüència, resulta necessari determinar la distribució dels ingressos derivats del pagament del cànon esmentat.

Per tot això, a proposta del conseller en cap i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Els ingressos derivats de l’abonament dels cànons corresponents als títols d’habilitació per a la gestió d’emissores de radiodifusió sonora i de televisió, atorgades per la Generalitat de Catalunya, es distribuiran de forma equitativa, en una proporció del cinquanta per cent del seu import, entre la Direcció General de Radiodifusió i Televisió i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, per tal de contribuir al finançament d’aquests organismes.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR