ORDRE JUS/561/2006, de 22 de novembre, per la qual es regula el procediment per a l'avaluació dels requisits objectius que permeten l'adquisició del grau personal en el mateix lloc de treball als/a les funcionaris/àries que presten serveis als centres penitenciaris de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

JUS/561/2006, de 22 de novembre, per la qual es regula el procediment per a l'avaluaciÛ dels requisits objectius que permeten l'adquisiciÛ del grau personal en el mateix lloc de treball als/a les funcionaris/‡ries que presten serveis als centres penitenciaris de Catalunya.

L'article 80.4 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text ˙nic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matËria de funciÛ p˙blica, permet l'adquisiciÛ del grau personal mitjanÁant la superaciÛ dels requisits objectius que hagin estat determinats pel Govern de la Generalitat.

L'adaptaciÛ del sistema penitenciari al nou marc normatiu establert pel Reglament d'organitzaciÛ i funcionament dels serveis d'execuciÛ penal a Catalunya aprovat pel Decret 329/2006, de 5 de setembre, aixÌ com a l'alt nombre de factors de complexitat de la societat actual que incideixen directament en aquest ‡mbit, exigeix l'adopciÛ de mesures que afavoreixin la millora qualitativa del servei p˙blic, especialment pel que fa als recursos humans, als seus estÌmuls professionals i a la seva qualificaciÛ i reciclatge.

Amb l'objectiu de permetre als professionals que presten serveis als centres penitenciaris de Catalunya progressar de manera individualitzada i en el mateix lloc de treball com a reconeixement al desenvolupament professional en termes de coneixements, habilitats, competËncies i compromÌs amb l'organitzaciÛ, aixÌ com contribuir a la millora de la qualitat del servei, es fa necessari articular procediments que permetin assolir nivells de retribuciÛ superiors sense haver de canviar de lloc de treball.

El reconeixement de l'assoliment de millores del desenvolupament professional ha de ser el resultat d'un procÈs d'avaluaciÛ que permeti identificar els qui, en funciÛ dels criteris que es determinen, aporten una v‡lua afegida que l'organitzaciÛ valora i constitueix alhora el reconeixement que l'organitzaciÛ atorga a l'adquisiciÛ de coneixements i habilitats que han de determinar una millora del desenvolupament professional en el lloc de treball.

Aquest procediment tÈ un valor estratËgic per a tota l'organitzaciÛ en la mesura que ha de contribuir a impulsar els canvis culturals necessaris per assolir els objectius establerts en les lÌnies estratËgiques d'actuaciÛ en matËria penitenci‡ria aprovades pel Govern el mes de maig de 2004, amb una clara consideraciÛ de la funciÛ penitenci‡ria com a funciÛ social inserida en el conjunt de les polÌtiques de benestar i orientada a la rehabilitaciÛ i a la reinserciÛ de les persones sotmeses a mesures d'execuciÛ penal.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR