DECRET 146/1995, de 7 de febrer, de concessió d'ajudes a les famílies residents en habitatges afectats per patologies estructurals, objecte de remodelació promoguts per la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La pèrdua de condicions d'habitabilitat de diversos polígons d'habitatges ha comportat que la seva reforma determini l'enderroc de totes les edificacions i la construcció d'un nou conjunt d'habitatges.

Vista la Llei 24/1991, de 29 de novembre, de l'habitatge;

Vista la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i en ús de les facultats que em confereix la normativa vigent,

Decreto:

Article 1

Objecte de les ajudes Es regula per aquest Decret la concessió d'una subvenció a fons perdut a les famílies residents en habitatges afectats per patologies estructurals que siguin objecte de remodelació promoguts per la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat que puguin sufragar part de les despeses dels nous habitatges que els siguin adjudicats.

Article 2

Destinataris de les ajudes Seran els destinataris de les ajudes aquelles persones que hagin resultat adjudicatàries en règim de compra-venda dels nous habitatges de protecció oficial i que hagin acreditat les condicions següents:

  1. Constar en les llistes del cens o en la relació d'afectats aprovada per l'organisme competent de cada promoció, el qual determinarà la composició familiar als efectes de la posterior distribució dels nous habitatges, així com qui ocupa realment els habitatges objecte de remodelació.

  2. Reunir els requisits establerts en la normativa vigent relativa a l'adjudicació d'habitatges de protecció oficial.

  3. Acreditar uns ingressos de la unitat familiar, provinents de remuneracions salarials o d'altres fons, que no superin, en cap cas, l'import de 3,5 vegades el salari mínim interprofessional vigent.

  4. Ocupar l'habitatge objecte de remodelació com a domicili habitual i permanent.

  5. No ser propietari d'un altre habitatge o d'algun solar qualificat com a urbanitzable dins el municipi objecte de l'actuació.

  6. Haver transmès, de mutu acord, a l'Administració que actuï com a gestora de l'operació, el domini de l'habitatge antic. En aquest darrer supòsit, si la transmissió no pot dur-se a terme a causa de la situació jurídico-registral en què es troba l'habitatge antic, també es podrà procedir a l'adjudicació d'un nou habitatge, si concorren la resta de requisits. No obstant això, seran a càrrec de l'adjudicatari les despeses que aquesta situació generi a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR