RESOLUCIÓ EXI/2500/2017, de 23 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a l'enfortiment de les capacitats del teixit associatiu de les comarques de Lleida i Girona amb compromís per la lluita, la igualtat de gènere i contra les desigualtats dels drets humans i col·lectius.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyResolució

La cooperació al desenvolupament que es porta a terme des de Catalunya és el resultat de l'activitat conjunta de la societat civil i dels organismes públics, que té, segons la Llei de cooperació, una doble finalitat: el foment del desenvolupament humà i del compromís cívic dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya en aquest àmbit. En aquest sentit, cal reconèixer que les entitats de segon nivell ubicades a les demarcacions de Lleida i Girona són aliades estratègiques en l'execució de la política pública de cooperació al desenvolupament, en la mesura que coneixen i canalitzen les demandes i necessitats del sector i de la societat civil de les comarques de Lleida i Girona.

L'objecte d'aquestes bases, per tant, és crear un Fons específic de suport a les entitats de les demarcacions de Lleida i Girona, a fi d'enfortir la seva estructura, així com d'impulsar les iniciatives en l'àmbit de l'educació per al desenvolupament.

Atès el que disposen l'article 29.2.c) de la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament, el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, especialment la secció sisena del capítol IX d'aquest, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, i se n'aprova el text íntegre; l'Acord de Govern de 22 de juliol on s'aprova la instrucció per a la unificació de criteris en la gestió general de les subvencions tramitades per la Generalitat de Catalunya i pels ens que conformen el seu sector públic, i l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre formes de justificació de subvencions;

Atès el que disposa l'article 3.2.a) del Decret 236/2003, de 8 d'octubre, pel qual s'aproven els estatuts de l'ACCD, i en virtut de la delegació del Consell d'Administració de l'ACCD de data 16 de març del 2007 en la persona titular de la direcció de l'Agència que l'autoritza a l'establiment de les bases reguladores de subvencions de l'ACCD, a fer-ne la corresponent convocatòria i a resoldre'n la concessió;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Resolc:

- 1 Aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a l'enfortiment de les capacitats del teixit associatiu de les comarques de Lleida i Girona amb compromís per la lluita, la igualtat de gènere i contra les desigualtats dels drets humans i col·lectius, que es desenvolupen a l'annex.

- 2 Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

- 3 Contra aquesta resolució, que posa fi, a la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en un termini no superior a un mes, comptat des de l'endemà de la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé, directament, un recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.3 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 23 d'octubre de 2017

Carme Gual Via

Directora de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Annex

Bases reguladores de les subvencions destinades a l'enfortiment de les capacitats del teixit associatiu de les comarques de Lleida i Girona amb compromís per la lluita, la igualtat de gènere i contra les desigualtats dels drets humans i col·lectius

  1. Objecte

    L'objecte d'aquestes bases és la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a actuacions impulsades per entitats de les comarques lleidatanes i gironines que treballen en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans, d'acord amb l'enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans, conforme al que estableix el Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018.

  2. Persones beneficiàries

    Poden optar a les subvencions previstes en aquesta resolució les entitats de les comarques lleidatanes i gironines que treballen en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans, d'acord amb l'enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans, conforme al que estableix el Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018.

  3. Requisits i incompatibilitats

    3.1 Les entitats que vulguin optar per una subvenció han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els següents:

    1. Ser membre o trobar-se vinculada jurídicament a la coordinadora de Lleida o de Girona.

    2. Disposar de seu social permanent (social i fiscal) a les comarques de Lleida o de Girona, així com tenir una presència activa, capacitat de mobilització i base social a les comarques de Lleida o de Girona.

    3. Estar inscrita en el Registre Oficial d'ONGD que gestiona l'ACCD o en el de l'AECID. La inscripció ha de ser efectiva com a molt tard a data de resoldre la convocatòria de subvencions.

    4. Estar al corrent de les obligacions derivades de subvencions percebudes per la Generalitat de Catalunya en exercicis anteriors.

    5. Estar al corrent amb les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant de l'Estat i la Generalitat de Catalunya.

    6. En el cas que disposi d'una plantilla igual o superior a 50 persones treballadores, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/es amb discapacitat sobre la plantilla total, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 42.1 del text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o amb les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 86/2015, de 2 de juny.

    7. En cas que tingui una plantilla igual o superior a 25 persones, disposar de mitjans per a prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i intervenir-hi, en els seus centres de treball, d'acord amb els agents socials, i utilitzar-los adequadament, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

    8. Complir el que estableixen els articles 33 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, respecte dels centres laborals, i en les empreses que tinguin establiments oberts al públic a Catalunya, complir els requisits que estableixen els articles 32.1 i 32.3 de la Llei esmentada.

    9. En el supòsit de fundacions i associacions, haver adaptat els estatuts segon la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l'anterior.

    10. En el supòsit de fundacions, haver complert el deure de presentar els comptes anuals al Protectorat de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 336-3 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, aprovat per la Llei 4/2008, de 24 d'abril.

    11. No haver estat sancionades ni condemnades per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, sancionades per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma, d'acord amb l'article 11.1 de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

    12. Presentar declaració que les persones de l'entitat que desenvolupin activitats que impliquin contacte habitual amb menors no hagin estat condemnades per sentència ferma per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, en els termes establerts al punt 4.6 de l'Acord de Govern 85/2016, de 28 de juny, i que, en cas que canviï alguna persona adscrita al projecte, l'entitat es compromet a fer la comprovació oportuna pel que fa al cas.

    13. Presentar declaració sobre si s'han demanat o s'han obtingut altres subvencions públiques o privades per a la mateixa activitat, fent constar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR