RESOLUCIÓ TES/2690/2018, d'11 de novembre, per la qual s'emet l'informe ambiental estratègic del Pla especial urbanístic per a la reforma i rehabilitació de la Casa Nova de l'Estanyol per a hotel, al terme municipal del Brull (exp. OTAABA20180119).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En dates 14 de maig i 31 de juliol de 2018, van tenir entrada al registre electrònic del Departament de Territori i Sostenibilitat la sol·licitud de l'informe ambiental estratègic sobre el Pla especial urbanístic per a la reforma i rehabilitació de la Casa Nova de l'Estanyol per a hotel, al terme municipal del Brull, així com la documentació necessària per a la seva emissió, presentades per l'Ajuntament.

Atenent la subjecció del Pla de referència al procediment d'avaluació ambiental estratègica simplificada en aplicació de l'article 6.b) segon de la disposició addicional vuitena de la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica, i atenent la suficiència de la documentació aportada per a l'emissió de l'informe ambiental estratègic, l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona va iniciar el procediment ambiental esmentat.

En aquest sentit, es va consultar les administracions públiques afectades i el públic interessat d'acord amb l'article 30 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, per tal que emetessin les consideracions que estimessin oportunes sobre els efectes en el medi ambient que pot comportar el Pla especial urbanístic en relació amb les respectives competències, així com sobre l'abast i el grau d'especificació de l'eventual estudi ambiental estratègic.

Un cop finalitzat el termini per als pronunciaments i analitzada la proposta, l'Oficina Territorial va emetre un informe el 26 d'octubre de 2018, en el qual es proposa formular l'informe ambiental estratègic en el sentit que el Pla no s'ha de sotmetre a avaluació ambiental estratègica ordinària atès que no té efectes significatius sobre el medi ambient, tenint en compte les consultes efectuades i els criteris que defineix l'annex V de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental.

En concret, s'especifica que la proposta té per objecte desenvolupar un hotel a les edificacions existents en la finca de la Casa Nova de l'Estanyol, així com preveure l'ordenació dels usos i les volumetries dels terrenys i de les edificacions principals i auxiliars de l'àmbit, i dels espais exteriors.

En relació amb l'anterior, en l'informe proposta, d'una banda, s'analitza la documentació ambiental aportada i es palesa que el contingut del document ambiental estratègic s'ajusta a les determinacions de l'article 29 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental. Se'n destaca l'apartat de descripció i avaluació de les alternatives i el quadre comparatiu de l'impacte derivat de cadascuna d'elles, el qual conclou que els impactes ambientals derivats de l'alternativa 2, l'escollida, són majoritàriament positius.

D'altra banda, s'efectua una anàlisi del valor i la vulnerabilitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR