ORDRE IUE/279/2010, de 7 de maig, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases que regulen el concurs públic per accedir a l'autorització de noves estacions d'inspecció tècnica de vehicles previstes en el Pla territorial aprovat pel Decret 45/2010, de 30 de març.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/279/2010, de 7 de maig, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases que regulen el concurs públic per accedir a l'autorització de noves estacions d'inspecció tècnica de vehicles previstes en el Pla territorial aprovat pel Decret 45/2010, de 30 de març.

La Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial (DOGC núm. 5191, de 8.8.2008), defineix la seguretat industrial com un servei públic d'interès general i defineix un model de gestió que es basa en l'externalització dels serveis d'inspecció sotmesos a un règim d'autorització administrativa prèvia. Aquesta mateixa Llei defineix també en el seu preàmbul que per les característiques pròpies del mercat de la inspecció que és de demanda obligatòria i on la qualitat, en general, no és exigida pels clients, no és possible optar per un model de liberalització pura.

La Llei 12/2008, de 31 de juliol, en l'article 37.2, habilita el Govern per determinar mitjançant un decret el nombre necessari d'estacions d'inspecció tècnica de vehicles i el de línies d'inspecció que ha de tenir cada estació i preveu que, en aquest cas, s'ha d'establir un procediment de concurrència pública i adjudicació per concurs entre els sol·licitants.

El Decret 45/2010, de 30 de març (DOGC núm. 5600, d'1.4.2010), va aprovar el Pla territorial de noves estacions d'inspecció tècnica de vehicles de Catalunya per al període 2009-2014, en el qual es defineix la xarxa d'estacions d'inspecció tècnica de vehicles, composada per les existents més les noves que el propi pla hi preveu al seu article 3, per tal de donar compliment als objectius que el Pla estableix.

Escau ara regular aquest procediment de concurrència pública, que té com a finalitat que les noves estacions d'inspecció tècnica de vehicles que s'autoritzin s'adjudiquin amb criteris objectius i què s'afavoreixi l'ampliació de la competència en aquest sector, així com convocar, dintre de les previsions del Pla territorial, els lots d'estacions que es consideren prioritaris per tal d'assolir les finalitats que preveu l'article 4 del Decret 45/2010, de 30 de març.

Amb aquesta Ordre es completa la implantació i desenvolupament del nou model de gestió dels operadors de la inspecció que defineix la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial.

D'acord amb la disposició transitòria cinquena de la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial, mentre no s'aprovi el decret que reguli els estatuts de l'Agència Catalana de Seguretat Industrial, les funcions que aquesta Llei li atribueix les han d'exercir els òrgans corresponents del departament competent en matèria de seguretat industrial.

Atès que l'article 80.4 del Decret 30/2010, de 2 de març, estableix que mitjançant ordre del conseller o consellera titular del Departament competent en matèria de seguretat industrial s'han d'establir les bases que han de regular els concursos per a proveir els nous titulars de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles, i en virtut de l'habilitació que conté l'apartat cinquè de la disposició final tercera de la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial, i en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que regulen el concurs públic per a l'accés de nous operadors al procediment d'autorització per a accedir a noves estacions d'inspecció tècnica de vehicles previstes en el Decret 45/2010, de 30 de març, que aprova el Pla territorial d'inspecció tècnica de vehicles de Catalunya i que es detallen en l'annex 1.

Article 2

Obrir la convocatòria de concurs per a l'accés a les noves estacions d'inspecció tècnica de vehicles i que s'agrupen en els lots que s'especifica en l'annex 2.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra la convocatòria de concurs que conté aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs potestatiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR