ORDRE GAP/150/2010, de 15 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de subvencions per a l'any 2010 per facilitar la captació de la televisió digital terrestre a les llars catalanes sense cobertura per via terrestre, a través del sistema de difusió per satèl·lit TDT-SAT.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/150/2010, de 15 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de subvencions per a l'any 2010 per facilitar la captació de la televisió digital terrestre a les llars catalanes sense cobertura per via terrestre, a través del sistema de difusió per satèl·lit TDT-SAT.

D'acord amb el Pla tècnic nacional de la televisió digital terrestre (TDT), aprovat pel Reial decret 944/2005, de 29 de juliol, i el Pla per desplegar la TDT, aprovat per Acord del Govern de la Generalitat de Catalunya de 4 de març de 2008, el 3 d'abril de 2010 ha de tenir lloc l'anomenada apagada analògica. A partir d'aquesta data, la TDT serà l'única televisió en obert gratuïta i d'accés universal.

La Generalitat de Catalunya està realitzant un gran esforç per aconseguir la màxima cobertura de la TDT per via terrestre. Malgrat aquest esforç, existeixen nuclis de població en el territori català que presenten una falta de cobertura total o parcial, motiu pel qual s'ha habilitat la recepció de la TDT via satèl·lit (TDT-SAT), com a solució excepcional.

Aquesta convocatòria es preveu amb la finalitat de facilitar la captació de la TDT als ciutadans/es catalans/es residents en les zones sense cobertura per via terrestre, que presenten un risc d'exclusió digital i que únicament poden accedir a la TDT via satèl·lit (TDT-SAT), fet que requereix l'adquisició i la instal·lació d'equipaments específics i que suposa un major cost per a les persones usuàries.

Per tot això, i d'acord amb el que estableixen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i de les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions,

Ordeno:

Article 1

Convocar subvencions per a l'any 2010 per facilitar la captació de la TDT a les llars catalanes sense cobertura per via terrestre, a través del sistema de difusió per satèl·lit TDT-SAT.

Article 2

Aprovar les bases reguladores de la convocatòria, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

La quantia màxima destinada a aquesta convocatòria és de dos milions cinc-cents mil euros (2.500.000 euros), amb càrrec a la partida pressupostària GO06D/780.0001.00/5310 del pressupost del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010.

L'atorgament de les subvencions resta condicionat en tot cas a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Les sol·licituds de subvenció s'han de presentar en el lloc i en la forma indicats en les bases reguladores.

Article 5

El/La secretari/ària de Telecomunicacions i Societat de la Informació serà l'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Amb caràcter previ, les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant del conseller de Governació i Administracions Públiques, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de març de 2010

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex

Bases reguladores de la convocatòria de subvencions per facilitar la captació de la TDT a les llars catalanes sense cobertura per via terrestre, a través del sistema de difusió per satèl·lit TDT-SAT

.1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió de subvencions per facilitar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR